Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă vrei să faci cel mai gustos pilaf, aplică aceste trucuri simple

Dacă vrei să faci cel mai gustos pilaf, aplică aceste trucuri simple
Ți-e poftă de o porție de pilaf cum făcea bunica? Iată câteva secrete pe care nu ți le-a spus nimeni până acum.

Orezul este cu adevărat extraordinar pentru organism, deoarece conține puține grăsimi. Așa că nu refuza niciodată un pilaf extraordinar.

Dacă vrei să faci cel mai gustos pilaf, aplică aceste trucuri simple

Suntem familiarizați cu pilaful din copilărie, dar ne e dor și acum de cel făcut de bunica, al cărui gust nu poate fi uitat. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 pui, măruntaie de pui, 1 ceapă mare, 1-2 ardei, ulei, sare, piper, boia, 1 morcov mai mare, 1 ceașcă mare cu orez, 2 roșii bine coapte.

Mod de preparare

Tocați ceapa mărunt, morcovul în bucăți mici, sau dați pe răzătoare. De asemenea, ardeii și roșiile se taie în cubulețe mici, iar carnea se porționează după preferințe. Puneți ulei la încins și adăugați ceapa. Lăsați să se înmoaie, apoi puneți carnea si lăsați se rumenească. Spălați bine orezul și puneți peste ceapă și carne.

Amestecați bine timp de câteva minute, adăugați apă cât să acopere. Lăsați câteva minute și puneți și morcovii, roșiile, sare, piper, boia. Introduceți la cuptor la foc mic. Dacă vedeți că a scăzut apa, mai puneți. Pilaful se servește cu murături, pentru a avea parte de un produs minunat.

Folosiți zeamă de carne

Pentru un pilaf cu un gust inconfundabil folosiți zeamă de carne sau supă de găină. În loc de ulei, puteți folosi untură de găină sau de gâscă. Orezul este un aliment cu virtuți deosebite, deoarece conține carbohidrați cu eliberare treptată, substanțe ce asigură rezerva zilnică de energie și o menține pe parcursul zilei.

De asemenea, orezul alb este o bogăție de fier și calciu, dar și niacină, tiamină și roboflavină. În ceea ce privește orezul brun, acesta este indicat în meniul diabeticilor. Acesta are foarte multe fibre, fiind foarte bun pentru digestie. Nu în ultimul rând, neurotransmițătorii conținuți de oțet, spun specialiștii, țin departe apariția sindromului Alzheimer si au efect curativ în cazul dizenteriei.

Sursă foto: la șpaiț

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre