Daciana Sârbu: ”Am luat decizia împreună cu copiii”. Poze de colecție

Daciana Sârbu: ”Am luat decizia împreună cu copiii”. Poze de colecție
Daciana Sârbu și Victor Ponta formează o familie fericită, după cum declară amândoi. Părinții și copiii au fost întotdeauna importanți în viața lor. De un an, au mai avut un motiv de bucurie.

Daciana Sârbu și soțul ei, Victor Ponta, nu iau decizii importante fără să se consulte cu familia și părinții. Acum un an au luat o decizie majoră, doar după ce toată familia a fost de acord.

Daciana Sârbu: ”Am luat decizia împreună cu copiii”

Pe 18 mai anul trecut, Daciana Sârbu și Victor Ponta au adoptat-o pe Maria, o fetiță veselă, de 6 ani. Nu le-a fost ușor.

Invitată la podcastul lui Mihai Morar, Daciana Sârbu a povestit cum s-au întâlnit cu Maria.

“Nu aș vrea să vorbesc despre ce i s-a întâmplat ei înainte de a ajunge la noi, că nu știu cum o să mă judece peste 10 ani adolescenta Maria. Am mai discutat de multe ori în familie. Cred că trebuie să ai echilibru în familie ca să poți să ai susținere, să ai pe cine să te bazezi. În viața noastră s-au întâmplat lucruri grave și am zis că nu e momentul să facem aceste lucruri atunci”.

„În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei (n.r. fiul lui Victor Ponta) a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina (n.r. fetița lor) a spus că vrea să fie fată și să nu-i dați camera mea. Ea și-a dorit mult o soră și era fericită.

Nu știa ce o așteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers și mai ușor. E nevoie de multă iubire și multă atenție. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine și poți să muți munții. Dacă ai partener care îți dă curaj, poți. Am luat decizia când eram toți”, a povestit Daciana Sârbu, invitată la podcastul lui Mihai Morar.

Adopția al unui copil este dificilă

Daciana Sârbu și Victor Ponta nu au așteptat ca sistemul să le aleagă un copil. Au hotărât să aleagă ei de pe lista copiilor greu adoptabili, cu cele mai puține șanse să ajungă într-o familie.

”Există un proces de acreditare a familiei adoptatoare și durează. Nu e ușor. Acest proces se finalizează cu acest atestat pe care poți să-l primești sau nu. Experiența celor care te evaluează poate ajunge la concluzia că familia nu e pregătită.

Există și varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili și acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există și această cerere în care spui vârsta și alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată. Ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contat nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit copil perfect.

Ne-am dorit să oferim iubire și trecând prin câte am trecut, nu am considerat că o situație dificilă nu ar fi fost imposibil de dus. Am luat decizia într-un punct în care experiența atâtor ani grei ne-a făcut să spunem că putem duce orice. Chiar dacă trebuie să muncești toată viața să-i corectezi unele lucruri”, a mai povestit soția lui Victor Ponta.

Victor şi Daciana sunt căsătoriţi de 14 ani şi au împreună o fetiţă, Irina, care se bucură nespus că are o surioară, pe Maria (6ani)
Maria Ponta este acum un copil fericit în noua sa familie
Victor Ponta are gripă ca Maria să fie fericită în noua casă

Prima întâlnire cu Maria

Atunci când a văzut-o prima dată pe Maria, Daciana Sârbu a fost de părere că semăna foarte tare cu soțul ei, Victor Ponta. „Când am văzut-o prima dată mi s-a părut că seamănă cu Victor. E un copil vesel și nu vreau să mai vedem pe altcineva. Eu am găsit un chip care radia bucuria.

E cel mai vesel copil și le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria și am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple”, a mai spus Daciana Sârbu.

Victor şi Daciana sunt căsătoriţi de 14 ani şi au împreună o fetiţă, Irina, în vârstă de 12 ani. Victor Ponta mai are din primul mariaj un băiat, Andrei, care are 17 ani.


EXCLUSIV. Daciana Sârbu: ”În familia noastră a apărut Maria”

Daciana Sârbu, de la ”fata luʹ tata”, la politician și om de afaceri

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre