Datini care trebuie respectate! Faceți aceste lucruri în ziua de Crăciun și veți avea noroc tot anul

Datini care trebuie respectate! Faceți aceste lucruri în ziua de Crăciun și veți avea noroc tot anul
Ziua Nașterii Domnului nu înseamnă doar cadouri și mese îmbelșugate, ci și datini care se păstrează și se respectă întocmai din vechime.

Tradiția spune că persoanele care vin pe lume în ziua de Crăciun vor avea mare noroc în viață. Iar dacă cerul este senin în această zi, atunci anul ce vine va fi unul roditor. Împodobiți casa cu vâsc, altfel veți atrage ghinionul în viața voastră. Ați vărsat vin p masă sau ați răsturnat cutia cu chibrituri? Bucurați-vă, pentru că e un semn bun și de noroc.

Faceți daruri!

Orice creștin care va dărui cuiva un dar, cât de mic, va avea un an prosper. Îndrăgostiții trebuie să se sărute în noaptea de Ajun, pentru a avea noroc în dragoste. Pentru ca duhurile rele să le alungați, puneți pe masă și ungeți ferestrele cu căței de usturoi. Există obiceiul ca în seara de Ajun să măturați pragul casei, pentru a intra norocul în anul ce va veni.

Ce să faceți ca să țineți boala la distanță

În dimineața de Crăciun, tradiția spune să vă spălați pe față cu apă în care ați pun un ban de argint. Astfel, veți respinge bolile în anul ce va veni. Sub nici o formă nu purtați încălțăminte nouă pentru că veți atrage ghinionul. Nu faceți curățenie în ziua de Crăciun și nu aruncați gunoiul, pentru că vă veți arunca norocul. Tot tradiția spune că cel care nu primește colindători sau nu le dă colaci și mere, nu va avea parte de belșug. Dacă vă arde bradul, e semn clar că veți avea un nou cu probleme.

Aprindeți lumânări în ziua de Crăciun

Dacă în Ajunul Crăciunului mănânci mere, atunci veți fi sănătos tot anul. Cine aprinde lumânări în noaptea de Crăciun, nu trebuie să le stingă. Ele trebuie să ardă singure, ca să aveți un an fantastic. Bătrânii spun că cine se va spăla în ziua de Crăciun, va fi curat tot anul. Sub nici o formă nu lăsați pe cineva să vă închidă ușa în ziua de Crăciun, pentru că vă va alunga norocul.

Recomandarile noastre