De ce a vrut David Popovici să plece în Australia ca să concureze la ceva ce nu-i place

De ce a vrut David Popovici să plece în Australia ca să concureze la ceva ce nu-i place
Considerat o vedetă a înotului internațional, tânărul David Popovici, care anul acesta a devenit major, se pregătește zilele acestea pentru Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt. Competiția se va desfășura în Australia, în perioada 13 - 18 decembrie.

Toată lumea și-a dat seama că sportivul român e un tânăr care știe exact ce vrea și care are motivații pentru toate faptele sale. Acum David Popovici a vrut să plece în Australia ca să concureze la ceva ce nu-i place. Probele în bazin scurt nu sunt specialitatea sa. Sportivul legitinat la CS Dinamo a vorbit despre ultimul său turneu din acest an, înainte de deplasarea în Australia. Elevul lui Adrian Rădulescu a declarat și că își va lua o vacanță binemeritată după ce se va încheia competiția din Australia.

Întrebarea pe care și-au pus-o mulți este de ce se duce David Popovici să concureze în Australia, dacă tot nu îi place. Miza nu e atât competiția cât întâlnirea cu rivalul său din Campionatul Național al Ungariei.

La Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt, care sunt programate în perioada 13 – 18 decembrie, David Popovici îl va întâlni pe Kristof Milak. Maghiarul a impresionat la Campionatul Național al Ungariei din acest an. El a bținut aurul în proba de 100 de metri liber.

David Popovici spune de ce a vrut să plece în Australia

„Pentru unii e mai ușor în scurt, pentru alții în lung, depinde ce specializare ai. Pentru mine e mai greu. Dar încerc să învăț cât mai multe din bazin scurt. Și să adaug cât mai multe unde îmi place mie, în bazinul lung, în bazinul olimpic.

Într-adevăr, nu e cea mai importantă competiție. E o competiție foarte importantă, e Campionatul Mondial în bazin scurt, dar nu o voi trata ca pe o competiție de obiectiv extrem de înalt.

Acela va fi la Mondialele în bazin lung, de anul următor. Dar e necesar, pentru că pot învăța foarte multe de aici, mă pot întrece în probele mele de 100 și 200 de metri fără să fiu printre favoriți. E o experiență destul de plăcută și nouă, în ultimul an. Să am niște competitori care să-mi arate cum e să nu câștig de fiecare dată, a spus David Popovici, înainte de a pleca din România.  (…) Eu acum învăţ. Mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri. Aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ”.

Recomandarile noastre