De ce actorul Constantin Codrescu a plecat definitiv din București

De ce actorul Constantin Codrescu a plecat definitiv din București
Unde a dispărut actorul din Generația de Aur Constantin Codrescu? Ieri, 5 septembrie, a împlinit 89 de ani, dar sigurele vești despre actorul din ”Masca de argint” sunt puține. Actorul a plecat definitiv din București și locuiește într-o căsuță din chirpici.

Ultimele știri despre Constantin Codrescu sunt vechi: câte soții a avut, ce mai zice fiica adoptată care îngrijește bătrâni în Spania, de ce s-a despărțit de Marga  Barbu. Noi îi spunem: ”La mulți ani, maestre!”.

De ce actorul Constantin Codrescu a plecat definitiv din București

Actorul Constantin Codrescu a devenit celebru pentru rolurile din filmul „Pistruiatul”, ”Masca de argint” (1985), ”Totul se plăteşte” (1987), ”Magnatul” (2004) și multe altele, fiind considerat unul dintre cei mai buni actori ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei sale, a jucat în peste 40 de filme și 80 de piese de teatru.

Din anul 1990, actorul Constantin Codrescu a plecat definitiv din București. A lăsat în urmă Capitala, prea scumpă pentru un pensionar. Stă într-o căsuță modestă, cu două camere, dar este mulțumit că a scăpat de răutatea oamenilor. S-a retras la Ghermanești, Snagov.

În vara anului 1966, acelaşi an în care tatăl său pleca spre stele, Constantin Codrescu primea actele proprietăţii din satul Ghermăneşti, Snagov, al unei vechi case bătrâneşti. Acoperită cu stuf, înconjurată de o grădină plină de buruieni şi tristeţi, unde doar câţiva copaci crescuţi în neştire îşi înălţau trunchiurile spre soare. Aici şi-a regăsit colţul de lumină, de trudă şi de linişte.

Stă într-o căsuța modestă, iar aici viața este mult mai ieftină. Își drămuiește banii cum poate, dar nu îi este deloc ușor, având în vedere că din pensia pe care o are. În plus, bătrânețea își spune cuvântul. Pe lângă alte afecțiuni, are și probleme cu inima. Actorul a plecat din București nu doar din cauza faptului că i se pare un lux să trăiești aici, dar s-a săturat și de răutatea oamenilor.

Constantin Codrescu, biografia

Actorul Constantin Codrescu este considerat unul dintre cei mai buni actori ai tuturor timpurilor. De-a lungul carierei sale, a jucat in peste 40 de filme si 80 de piese de teatru.

Constantin Codrescu s-a născut la 5 septembrie 1931, în Huşi. A absolvit IATC în 1951, iar doi ani mai târziu a jucat împreună cu Marga Barbu în filmul “Nepoţii gornistului”, căsătorindu- se cu actriţa la scurtă vreme. Mariajul nu a durat decât câţiva ani.

Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără: “Mihai Viteazul”, “Haiducii lui Şaptecai”, “Trandafirul galben”, “Masca de argint”, “Colierul de turcoaze”, “Terente – regele bălţilor”, “Magnatul”. În 2008, actorul a suferit o operaţie pe cord deschis.

La înfiinţarea secţiei române la Institutul de Teatru de la Târgu Mureş, Constantin Codrescu a fost profesor. Până în 1989, a mai fost director al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila şi al Teatrului din Sfântu Gheorghe.

Ultimele știri despre Constantin Codrescu sunt vechi: câte soții a avut, ce mai zice fiica adoptată care îngrijește bătrâni în Spania. Noi îi spunem: ”La mulți ani, maestre!”.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp