De ce e apa bună în orice dietă. Atenție la efecte!

De ce e apa bună în orice dietă. Atenție la efecte!
Nu este o regulă general valabilă pentru câtă apă trebuie să bei pe zi. Medicii și nutriționiștii nu au căzut de acord asupra unei anume cantități, dar majoritatea recomandă minim 2 litri pe zi. Nu se bea mai mult de 4 litri.

În toate dietele, apa are o importanță majoră. Trebuie să știi câteva lucruri importante despre apă și de ce trebuie să bei cât poți de multă.

1.Apa îți ajută metabolismul să funcționeze la parametri înalți, dar te face să te simți și sătulă atunci când dieta îți impune mâncare puțină. Dacă faci și puțin sport, corpul va încălzi apa, iar acest proces te va ajuta să pierzi câteva calorii.

2.Apa îți dă energie. Alungi depresia cu un pahar de apă. Deshidratarea te face sa te simți deprimată si morocănoasă, iar apa va ajuta sângele să transporte suficient oxigen creierului pentru a fi energică! Dacă bei suficientă apă inima ta va lucra mai puțin la pomparea sângelui în corp.

3.Scapă de stres cu apă! 85% din țesutul creierului este alcătuit din apă! Dacă ți-e sete înseamnă că ești ușor deshidratată, iar corpul și mintea ta vor fi supuse stărilor de stres. E bine să ai mereu la îndemână, acasă sau pe birou, un pahar cu apă din care să bei din când în când. Exclus sucuri!

4.Apa previne acele crampe musculare la talpi sau la gambe, care ne surprind deseori. Mai ales când ții o dietă, se mai pierd din minerale și din vitamine. Dacă bei apă îți ”ungi”, practic, încheieturile.

5.Apa este esențială pentru digestie, așa cum sunt și fibrele. Ea dizolvă materia toxică și o împinge spre intestine. Dacă ești deshidratată, corpul va absorbi apa, iar colonul va rămâne uscat.

6.Apa îți curăță rinichii. Rinichii au nevoie de apă pentru a se curăța și împrospăta.

7.Micile riduri ale pielii sunt mai adânci atunci când ești deshidratată! Apa este pentru piele o cremă de înfrumusețare de la natură. Mai mult, apa ajută la eliminarea coșurilor.

Lucruri mai puțin știute despre apă

*Dacă bei prea multă apă, poţi să intri în comă.

*Supraalimentarea cu apă se numeşte hiponatremie, duce la scăderea nivelului de sodiu din organism, iar celulele încep să se umfle.

* Apa ar trebui consumată la o temperatură de circa 5 grade Celsius pentru ca organismul să beneficieze de toate calităţile sale.

* Apa caldă e mai uşoară decât apa rece.

* Apa caldă îngheaţă mai repede decât apa rece și nu se știe de ce.

*Sunetul se propagă mult mai repede prin apă decât prin aer.

*Creierul uman este alcătuit în proporţie de 78% din apă, în timp ce oasele conţin doar 31% apă.

*Setea apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism.