De ce e bine să dormi cu șosete în picioare. Un medic dezvăluie motivele

De ce e bine să dormi cu șosete în picioare. Un medic dezvăluie motivele
Un medic din Statele Unite a devenit viral pe Tik Tok, după ce a făcut o postare în care a explicat de ce e bine să dormi cu șosete în picioare.

Jess Andrade, o doctoriță din Statele Unite, a distribuit un video pe TikTok în care spune de ce e bine să dormi cu șosete în picioare. ”Atunci când porți șosete pe timpul nopții picioarele tale vor fi mai calde. Acest lucru face circulația sanguină să fie accentuată pentru a reduce temperatura corpului”, a spus doctorița în postarea devenită virală. 

”Când corpul se răcorește, transmite creierului că e timpul pentru somn. Prin urmare, oamenii care poartă șosete în pat au tendința de a adormi mai repede”, a mai menționat Andrade. Postarea a devenit virală pe rețeaua de socializare și a strâns peste 2,5 milioane de aprecieri. 

De ce e bine să dormi cu șosete în picioare. Un studiu confirmă teoria

Cercetările științifice susțin punctul de vedere al lui Andrade. Un studiu realizat în anul 2018, publicat în Jurnalul de Antropologie Fiziologică, a descoperit ceva important. Astfel, ”încălzirea picioarelor folosind șosete în timpul somnului într-un mediu răcoros a avut efecte pozitive asupra calității somnului prin scurtarea timpului în care se instalează somnul, prelungirea duratei de somn și scăderea perioadelor de trezire în timpul nopții.” Indiferent dacă aplici sau nu trucul cu încălzirea picioarelor, elementul cheie este scăderea temperaturii corpului.

Dacă însă nu vă place să dormiți cu șosete în picioare, puteți adopta o altă metodă eficientă. Un alt studiu restrâns efectuat în anul 2013 a arătat că înmuierea picioarelor în apă caldă înainte de a te culca are același efect benefic asupra somnului. Principiul este același ca în cazul șosetelor. Ajută la dilatarea vaselor de sânge și scade temperatura corpului, pregătindu-l pentru somn. Experții în somn spun că cel mai bun interval de temperatură exterioară pentru somn este de 15,5 grade Celsius până la 18,5 grade Celsius.

Foto: Facebook

Anunț important! S-a schimbat programul TV. Când intră pe post Chefi la cuțite și în ce zi se mută iUmor