De ce ne cade părul? Ce tratamente sunt eficiente

De ce ne cade părul? Ce tratamente sunt eficiente
Căderea părului este o problemă strâns legată de sănătatea noastră, în general. Dacă durează de prea mult timp, iar firele căzute sunt prea multe, este cazul să ne îngrijorăm și să căutăm ajutor. Ce tratamente sunt eficiente.

Multe persoane s-au confruntat, pe perioada stării de izolare, cu o problemă la care nici nu se gândeau: căderea părului. O fi cauza stresului, de la mâncare, de la poluare, de la noul șampon, e prea strâns în agrafe? În orice caz, dacă situația nu se rezolvă, este cazul să ne îngrijorăm și să căutăm ajutor, la un medic dermatolog.

De ce ne cade părul?

Va trebui să ne adresăm unui medic dermatolog. Acesta ne va indica investigaţii de specialitate, în principiu analize de sânge, iar pe baza rezultatelor vom primi şi tratamentul adecvat şi explicaţiile necesare.

Medicul dermatolog Amalia Anghel a explicat, într-o intervenţie în direct la Digi24, cum ne dăm seama că ne confruntăm cu o problemă reală şi ce avem de făcut.

”Trebuie să ne îngrijorăm atunci când această cădere implică extrem de multe fire de păr pe zi şi când această cădere este susţinută în timp, ne cade pe o perioadă lungă. Trecem printr-o perioadă stresantă, în plus ne suprapunem şi peste căderea sezonieră, prin urmare ne cade mai mult păr. Vestea bună este că avem suficient de multe arme şi este reversibilă“, a explicat dr. Amalia Anghel, citată de digi24.ro.

Medicul Amalia Anghel spune că în această perioadă nu am fost suficient de atenţi la alimentaţie şi sunt o serie de minerale, sau ioni, care sunt implicaţi în cădere. Cel mai important este deficitul de fier, pentru că atunci când nu avem suficient fier în organism părul ne cade.

O altă cauză ar putea fi agravarea unor afecţiuni endocrine.

De ce ne cade părul? Ce tratamente sunt eficiente

Ne putem ajuta adaptându-ne îngrijirea, folosind un şampon anticădere şi topice ce ajută foliculul pilos să se regenereze. Pornind de la topicele simple, până la soluţiile medicamentoase, spune specialistul.

Obligatoriu medicul ne va recomanda analize de sânge. Nu de puţine ori, medicii au descoperit afecțiuni absolut necunoscute pacienţilor, care stăteau de fapt la baza căderii părului.

După ce se descoperă cauza, două lucruri sunt de făcut: să fie oprită căderea şi să se stimuleze creşterea. „Pentru ca aceste două evenimete să se întâmple, avem nevoie de aproximativ 3 luni de tratament, minim, prin urmare trebuie să avem răbdare şi să folosim la indicaţia medicului cel mai bun tratament, adesea local, uneori asociem şi complexele de vitamine, special concepute pentru păr“, a mai spus medicul.

De ce ne cade părul? Recomandări

Medicul spune că e mai potrivit să rămânem la soluţii medicamentoase.

Important este şi cât de des spălăm părul, iar sfatul medicului s-ar putea să nu corespundă cu obiceiurile noastre. „Spălatul corect al părului, atunci când nu avem o indicaţie specială sau problemă asociată, trebuie să se întâmple odată la 5-7 zile. Sunt şi persoane care au nevoie să se spele mai des, spre exemplu sportivii, sau alte categorii profesionale. Dar trebuie să folosim un şampon blând, şampon pentru scalpul sensibil şi spălatul frecvent. Deci putem, nu este greşit, cu condiţia să ne adaptăm acestui obicei, pentru că un scalp spălat frecvent este un scalp sensibilizat, şi există şampon pe care trebuie să-l folosim în aceste condiţii“, a mai spus medicul.

Femeile sunt mai afectate de căderea părului decât bărbaţii, iar acest lucru se întâmplă pentru că femeile se implică mult mai mult emoţional şi sunt afectate de stres, în timp ce problema căderii părului la bărbaţi are într-o măsură covârşitoare cauze genetice. Sursa: digi24.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp