De ce nu o mai vedeți pe Ileana Stana Ionescu. Este de nerecunoscut

De ce nu o mai vedeți pe Ileana Stana Ionescu. Este de nerecunoscut
Ce actriță minunată, cu un râs molipsior! Ileana Stana Ionescu, o mare doamnă a cinematografiei și teatrului românesc, nu mai apare în public, Anul trecut, a câștigat un premiu Gopo, dar puțini au putut să recunoască femeia frumosă și veselă de altă dată.

Ileana Stana Ionescu a dispărut din vizorul camerelor de luat vederi, dar și de pe scena teatrului.

De ce nu o mai vedeți pe Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu va împlini pe 14 septembrie respectabila vârstă de 84 de ani. De câțiva ani, a renunțat să mai joace, deși îi lipsesc acum apauzele spectatorilor și colegii.

Din păcate, marea noastră actriță nu se mai poate deplasa singură și își petrece majoritatea timpului la pat, conform digi24.ro.

Marea doamnă a teatrului românesc a mărturisit că nu mai are energia de a face ce a iubit mai mult pe lumea asta – puterea de a juca. Anul trecut, chiar înainte de a-și anunța oficial retragerea, a câștigat un premiu Gopo. Acum, artista duce o viață liniștită alături de soțul ei, Andrei Ionescu, cu care trăiește o frumoasă poveste de dragoste de peste 60 de ani.

Ileana Stana Ionescu. „Dacă face câțiva pași prin casă obosește”

”Stă în pat și în fotoliu, atât. Este ajutată de soț și de o femeie care vine să le facă mâncare și curățenie. Dacă face câțiva pași prin casă, obosește foarte tare și nu mai poate respira. Nu mai iese din casă aproape deloc. Nu are o boală gravă, ci pur și simplu are o bătrânețe mai grea. Soțul ei îi pune casete cu filme vechi românești, se mai uită și la știri, la politică”, au spus apropiații.

Ileana Stana Ionescu a primit anul trecut premiul Gopo pentru întreaga activitate. Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a peste 60 de ani, actriţa a interpretat sute de roluri în teatru, film sau scenete de televiziune.

Ileana Stana Ionescu, familia

Ileana Stana Ionescu și-a cunoscut viitorul soț la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul şi uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, a povestit actriţa într-un interviu mai vechi.

Cei doi au un băiat, Andrei Manuel, care este medic și locuieşte în America. Actriţa a suferit atunci când fiul ei a părăsit ţara, dar a înţeles că așa e mai bine pentru el. Tânărul i-a făcut pe cei doi actori bunicii unui puști foarte simpatic, Alexandru Luca.

Ileana Stana Ionescu, biografia

Cunoscuta actriță are o carieră de excepție. A fost prezentă pe scenă timp de 63 de ani, iar în timpul ăsta a avut peste 300 de roluri în filme, piese de teatru și seriale televizate.

S-a născut pe 14 septembrie 1936, în localitatea Brad, județul Hunedoara. A debutat ca actriță la vârsta de 19 ani. Din anul 1965, a lucrat la Teatrul Național București, după ce  fost remarcată de Radu Beligan.

În legislatura 2000-2004, Ileana Stana Ionescu  a fost deputat, ca reprezentantă a minorității italienilor din România.

Varză călită de post. Rețeta tradițională