De ce s-a mutat Draga Olteanu Matei la Piatra Neamț? E incredibil ce i s-a întâmplat

De ce s-a mutat Draga Olteanu Matei la Piatra Neamț? E incredibil ce i s-a întâmplat
Iubita noastră actriță Draga Olteanu Matei a trăit singură, la Piatra Neamț, după ce soțul ei iubit a murit. Acum , ne-a părăsit și ea. De ce a ales să plece din Capitală pentru un orășel liniștit? Iată povestea! Este incredibil ce s-a întâmplat.

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai iubite actrițe din România, a trăit în ultimii 25 de ani la Piatra Neamț. Ea a plecat, împreună cu soțul ei, din București, după ce a trecut printr-o experiență nefericită.

De ce s-a mutat Draga Olteanu Matei la Piatra Neamț?

În urmă cu câteva zile, o veste șocantă a zguduit întreaga Românie. În vârstă de 87 de ani, marea actriță Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri, 13 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Motivul l-a reprezentant o hemoragie digestivă superioară, după cum au anunțat reprezentanții spitalului. Mult iubita noastră Draga s-a stins la ora 2.11 în dimineața zilei de 18 noiembrie. Era singură, cu soțul decedat, fără copii.

Iubita artistă a povestit la TVR cum a fost escrocată și a pierdut casa în care a locuit mult timp cu chirie, dar pe care a cumpărat-o în 1995. Fusese adoptată Legea 112 care permitea cumpărarea caselor luate cu chirie de la stat.

„Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o cu vreo 21 de milioane de lei. Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar, care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată, prietenă de familie, care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu acordat pentru TVR.

46 de ani de căsnicie cu doctorul Ion Matei

Relația cu Ion Matei i-a adus actriței liniștea de care avea nevoie, după două căsnicii eșuate

Draga Olteanu Matei a jucat în peste 90 de filme, 50 de piese de teatru și a avut sute de apariții TV.

În aprilie 2014, Draga Olteanu Matei trecea prin momente cumplite. Soțul ei, reputatul medic Ion Matei, se stingea din viață, lăsând un gol imens în sufletul actriței noastre. Cei doi se căsătoriseră în 1968, iar mariajul a fost unul exemplar. „Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele”, povestea actrița într-un interviu mai vechi.

Relația cu Ion Matei i-a adus actriței liniștea de care avea nevoie, după două căsnicii eșuate. Draga Olteanu mai fusese măritată de două ori, cu un ofiţer de aviaţie la vârstă de 18 ani, apoi cu un diplomat, în perioada studenţiei. Ambii soţi o înşelaseră şi i-a părăsit.


Jurnalist TVR, reportajul vieții lui. Sute de colegi se roagă pentru el. Imagini cu impact