De ce să consumi dulciuri. Printre altele, ajută la prevenirea răcelii

De ce să consumi dulciuri. Printre altele, ajută la prevenirea răcelii
Uneori lipsa de dulciuri se resimte în organism, astfel că avem nevoie de o dietă echilibrată pentru a rămâne sănătoși. De ce să consumi dulciuri.

Deși în general dulciurile în exces îngrașă, acestea pot aduce și beneficii nebănuite. Sigur că nu este indicat să consumăm un tot întreg la o masă, dar puțin dulce consumat strategic poate face minuni pentru organism, dar și dintr-o altă serie de motive. De ce să consumi dulciuri.

Diminuează durerile menstruale

Ați observat vreodată că, înainte de începerea menstruației, trebuie să mâncăm ciocolată sau orice altceva dulce? Se pare că astfel, organismul semnalează o schimbare a nivelului de hormoni din corp. Magneziul care se afă în ciocolată va ajuta la ameliorarea durerii din abdomenul inferior, iar cel mai simplu biscuit poate crește nivelul de serotonină, o substanță care ne afectează dispoziția. Același lucru este valabil și pentru înghețată, ea poate să amelioreze senzațiile dureroase chiar mai repede decât ciocolata.

De ce să consumi dulciuri. Ajută la prevenirea răcelii 

Dacă seara nu consumi doar ceai cu lămâie, ci mănânci și o gustare cu ciocolată, cel mai probabil că poți uita de boli în timpul iernii. Dacă consumi o băutură fierbinte cu lămâie te alegi un exces de vitamina C, iar mirosurile de ciocolată, vanilie și scorțișoară contribuie la producerea de imunoglobulină, o substanță care este responsabilă în corpul nostru pentru protejarea împotriva bacteriilor dăunătoare, cum ar fi microbi și viruși. Așadar, nu vă grăbiți să refuzați o gustare delicioasă, mai ales dacă organismul o cere. Dar nu uitați că, chiar și în acest tip de prevenire a răcelii, trebuie să aveți o limită.

Provoacă fericire

De câțiva ani se vorbește la nesfârșit despre hormonul fericirii, iar el a fost găsit în dulciuri! Bomboanele și ciocolata ne ajută corpul să producă mari cantități de serotonină, chiar hormonul fericirii, care este responsabil pentru o bună dispoziție. De asemenea, crește nivelul de endorfine care provoacă sentimente de plăcere sau chiar un fel de euforie. În plus, ciocolata este capabilă să reîncarce energia de care avem nevoie atât de mult, mai ales când ceva nu merge bine. Zahărul 99,9% înseamnă carbohidrați, ceea ce înseamnă că este o sursă ideală de energie. Acești carbohidrați reprezintă un combustibil rapid, sunt utilizați aproape instantaneu. Și starea de spirit, după cum știți, depinde direct de energia din corpul nostru.

Cum arată orașul înghețat din Rusia. Cândva, Stalin îl folosea pe post de lagăr

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp