Medicul pediatru Dr. Dyan Hayes arată că mulți părinți nu sunt obișnuiți să aibă copiii mai tot timpul bolnavi. Acest lucru se datorează faptului că mulți bebeluși s-au născut în timpul pandemiei și, în esență, au fost ținuți departe de alți copii.
„Înainte de pandemie, părinții erau obișnuiți cu faptul că atunci când începea școala, copiii lor erau expuși la diferite forme de răceală. Acum, la doi ani de pandemie, situația s-a înrăutățit. Acest lucru nu înseamnă că un copil mic care se îmbolnăvește este un eveniment periculos. Se poate întâmpla dintr-o dată, nu treptat”, a spus Dr. Hayes, potrivit The Sun.
Totul se întâmplă deoarece mulți copii mici nu au fost expuși la diferitele forme de viruși. Ei au trecut cu bine prin pandemie, însă organismul lor a fost sensibilizat. În această perioadă, tot mai mulți copii din Marea Britanie se infectează cu un nou virus, care se manifestă inclusiv cu diaree.
Datele de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) arată cum cazurile de virus sunt acum în creștere – și cresc în principal în medii educaționale, cum ar fi școli, colegii și universități. Dr. Lesley Larkin, responsabil de supraveghere pentru infecții gastrointestinale și siguranță alimentară la Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie a explicat că în momentul în care restricțiile au fost ridicate, cazurile au crescut în mod natural.
Incidența infectărilor cu diferite forme de viruși a crescut alarmant
Chiar luna trecută s-a raportat cum cazurile au fost cu 48% mai mari decât se așteptase pentru această perioadă a anului. Experții spun că poate fi greu să îi împiedici pe micuții tăi să se infecteze. Ei subliniază că spălarea mâinilor este o modalitate excelentă de a evita contactarea de enteroviroze, dar au subliniat că este mai greu ca aceștia să fie feriți de infecțiile care răspândesc prin aer, cum ar fi viroza respiratorie.
Și incidența altor boli e în creștere. Medicii au raportat un focar misterios de hepatită la copii. Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) investighează o serie de cauze ale focarului, cum ar fi adenovirusurile, Covid-19, alte infecții și cauze de mediu. Adenovirusurile sunt un grup de viruși care provoacă o serie de boli ușoare și majoritatea oamenilor se recuperează fără complicații, potrivit The Sun.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook