Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce se mănâncă struguri în noaptea de Revelion. Sigur nu ați știut asta

De ce se mănâncă struguri în noaptea de Revelion. Sigur nu ați știut asta
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au așteptat cu sufletul la gură trecerea dintre ani. Ce trebuie să faceți ca să vă meargă bine.

Pe lângă ținuta de Revelion, e foarte important ca în noaptea dintre ani să țineți cont de anumite superstiții culinare.

De ce se mănâncă struguri în noaptea de Revelion. Sigur nu ați știut asta

Din vechime, oamenii păstrează o tradiție cu totul deosebită care se spune că ține paguba la distanță și aduce norocul în casă. Tot ce trebuie să faceți este că mâncați 12 boabe de struguri la trecerea dintre ani. Această tradiție se crede că a fost preluată de români din America Latină și Spania. Cine ține cont de acest obicei, va avea parte de 12 luni de belșug, noroc și sănătate.

Strângeți bani într-un borcan

Când gongul bate miezul nopții, e bine să începeți să strângeți bani într-un borcan. Puneți bani în fiecare zi iar șansele de câștig vor fi pe o pantă ascendentă. E recomandat ca în noaptea dintre ani să aveți fructe rotunde în casă. Forma sferică este asociată cu infinitul, continuitatea. Se spune că această formă sporește șansele la bunăstare în viață.

Nu consumați pui

Chinezii spun că tăițeii lungi simbolizează longevitatea, de aceea e bine să fie consumați la miezul nopții, de Revelion. Dar nu mâncați pui în noaptea dintre ani, pentru că această pasăre se spune că atrage ghinionul și alungă norocul. Peștele este echivalentul biblic al renașterii și abundenței, de aceea de Revelion este indicat să consumați preparate pe bază de pește. E important de știut că peștele se mănâncă întreg, nu tăiat în felii, altfel se crede că vă veți transforma norocul în firimituri.

Spargeți vesela veche

Un alt obicei care se păstrează din vechime este să scăpați de vasele ciobite și vechi. Dar nu să le aruncați la gunoi și să le spargeți în bucăți cât mai mici și astfel veți alunga gunoiul din viața voastră.

Sursă foto: romaniatv

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre