Vreți să vă bucurați de savoarea strugurilor peste iarnă? Trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni

Vreți să vă bucurați de savoarea strugurilor peste iarnă? Trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni
Sunteți îndrăgostiți de struguri și vreți să-i consumați și iarna? Trebuie să cunoașteți unde și cum să-i depozitați.

Puteți prelungi cura de struguri începută toamna și peste iarnă. Care sunt factorii ce influenţează reuşita păstrării strugurilor.

Vreți să vă bucurați de savoarea strugurilor peste iarnă? Trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni

Potrivit specialiștilor, există câteva soiuri pe care le puteți consuma proaspeți și în anotimpul rece, pentru că rezistă mult. E vorba deMuşcat de Hamburg, Chasselas dore, Afuz Ali, Coarna albă, Coarna neagră, Italia, Ohanez, Regina Nera sau Crâmpoşie.

Cel mai bun loc pentru a păstra strugurii rămân beciurile sau camerele unde sunt temperaturi scăzute. Dar aveți grijă să nu fie mucegai în cameră, iar pentru a preîntâmpina apariția acestuia afumați cu dioxid de sulf. Și, bineînțeles, aerisiți mereu.

Temperatura trebuie să fie constantă

Temperatura din localul de păstrare să fie cât mai constantă și ideal ar fi să nu depășească 0 grade Celsius. Dacă locul unde puneți strugurii are geamuri, lăsați-le deschide peste noapte.

Strugurii se pun în lădițe, dar trebuie așezați pe un singur rând. Aveți grijă să puneți pe fundul lăzii două foi de hârtie perforată şi 10 grame de metabiosulfit de potasiu.

Așezați un rând de struguri peste care puneți rumeguș, ca să pătrundă bine printre fructe. În continuare, alternați straturile de rumeguș cu struguri până umpleți lada. Rumeguș mai gros, de aproximativ 3-4 cm se va pune peste ultimul strat de struguri. E important ca strugurii să fie tăiați în zile însorite, nu pe vreme ploioasă pentru că excesul de umiditate va duce la putrezirea fructelor.

Strugurii roșii conțin resveratrol

Strugurii este excelenți pentru hidratare și conțin și puține calorii. Dar au mulți antioxidanți cu rol important în sănătatea ochilor, precum luteina și zeaxantina. Cât privește strugurii roșii, aceștia sunt o bogăție de resveratrol, antioxidantul minune împotriva bolilor cronice.

Sursă foto: tvr moldova