Trucuri puțin știute. Ce să faceți ca să păstrați nealterate zarzavaturile peste iarnă

Trucuri puțin știute. Ce să faceți ca să păstrați nealterate zarzavaturile peste iarnă
Noiembrie este luna în care toate gospodinele încep să-și facă provizii de cât mai multe zarzavaturi pentru iarnă. Câteva soluții pe care nu le știați.

Iată ce trebuie să faceți ca legumele proaspete să nu se strice iarna.

Trucuri nespuse de nimeni. Ce să faceți ca să păstrați nealterate zarzavaturile peste iarnă

Din bătrâni se știe că cel mai bine zarzavatul se va păstra peste iarnă dacă va fi pus în lăzi, în care va pune un strat mai gros de nisip. Aveți grijă să așezați legumele, dar fără se atingă unele de celelalte. Puneți apoi al doilea strat de nisip, iar legumele și continuați până terminați cu ultimul strat de nisip.

Nu schimbați locul cepei dacă a înghețat

O atenție deosebită trebuie acordată cepei. Aceasta se păstrează la loc uscat, pe funii. Aveți grijă să o controlați, iar dacă a înghețat, nu o schimbați în alt loc, pentru că se va înmuia și se va strica. Pentru varza albă sau roșie se procedează astfel: se leagă cu o sfoară rădăcinile și se atârnă cu cotorul în sus. De asemenea, aveți grijă ca verzele să nu se atingă între ele. Dacă aveți posibilitatea, atunci îngropați varza în pământ. Aveți grijă ca verzele să fie una la distanță de cealaltă.

Cum se păstrează morcovii

În cazul morcovilor, aveți mai multe variante. Cel mai mult gospodinele preferă să îi mărunțească prin robotul de bucătărie, apoi să îi așeze în pungi de plastic și să îi depoziteze la congelator. Dacă vreți să-i păstrați fără să îi tăiați, ar fi util să nu îi spălați. Puneți morcovii în lăzi de lemn sau de plastic cu nisip umed. Veți constata că aceștia își vor păstra prospețimea.

Cum se păstrează ardeii

Ardeiul se pune în lădițe cu rumeguș, la fel și merele sau perele. În ceea ce privește conopida, poate fi depozitată în lădițe căptușite cu hârtie. La final se vor acoperi tot cu hârtie.

Sursă foto: bzi.ro