De ce voia Silviu Prigoană să legalizeze prostituția?

De ce voia Silviu Prigoană să legalizeze prostituția?
Numele lui Silviu Prigoană a fost în atenția publică prin multele mariaje și divorțuri de Adriana Bahmuțeanu, dar și pentru că este un om de afaceri bogat. De ce a intrat în politică și de ce voia să legalizeze prostituția?

Omul de afaceri Silviu Prigoană a fost invitatul emisiunii “40 de intrebari cu Denise Rifai”, de la Kanal D. Jurnalista i-a pus multe întrebări incomode, dar a primit răspunsuri care i-au satisfăcut curiozitatea.

Cum a făcut avere Silviu Prigoană

Silviu Prigoană a fost pe prima pagină a ziarelor de multe ori, mai ales din cauza divorțurilor repetate de Adriana Bahmuț eanu și scandalurile cu aceasta.

Însă, Silviu Prigoană este mai mult de atât: fondator al primei televiziuni de știri din România, businessman, fost deputat.

Viața omului de afaceri a fost presărată cu multe obstacole, atât în plan personal, cât și în plan profesional. Decesul primei soții și accidentul care i-a schimbat radical viață nu l-au descurajat. Silviu Prigoană a reușit să clădească un imperiu financiar, imediat după Revoluție, când a decis să se lanseze în afaceri, mai întâi la Gherla, orașul sau natal, din județul Cluj, și apoi a început să se extindă în mai multe domenii de activitate.

Silviu Prigoană a deschis mai multe televiziuni

Întrebat cum a reușit să facă o avere colosală și dacă „gunoiul românilor” a reprezentat mare lui șansă de a realiza un adevărat imperiu financiar, Silviu Prigoană a răspuns cu sinceritate că a fructificat de-a lungul timpului orice oportunitate de câștig bănesc.

”Orice a fost șansă mea de a face avere! Și lipsa dvd-urilor de pe piață și lipsa protezelor de pe piață, lipsa televiziunilor de nișă de pe piață, toate au fost oportunități pentru că nu existau, nu numai partea de deșeuri! Pentru că piața nu avea de niciunele, eu am fost obligat să fac pentru mine, de exemplu am făcut o firma de protezare, pentru că eu că să-mi construiesc o proteză trebuia să merg în Germania sau în Austria.  Nu existau televiziuni! Televiziunile am început să le deschid prin 1999, era un mare grup media. Am deschis prima televiziune de știri, prima televiziune de folclor, prima televiziune de manele, prima televiziune de sport! Și trustul era mult mai mare, cu presă scrisă, erau revistele pentru femei, reviste de sport pentru bărbați. Marea șansă în business a fost Revoluția! Asta a fost marele meu noroc și marea mea șansă! Și a lui Ion Țiriac și al tuturor miliardarilor din top 300!”, a spus Silviu Prigoană.

După ce a rămas văduv, Silviu Prigoană s-a căsătorit a doua oară cu Adriana Bahmuțeanu, cu care a avut o relație tumultoasă, incluzând cinci divorțuri.

De ce voia Silviu Prigoană să legalizeze prostituția?

Silviu Prigoană regretă și acum că nu a reușit să legalizeze prostituția în perioada în care a fost deputat în Parlamentul României.

Scurta carieră politică a lui Silviu Prigoană l-a adus pe omul de afaceri în postura de deputat în legislatura 2008-2012 și de candidat la Primăria Capitalei, după aceea. În perioada în care a fost parlamentar, Silviu Prigoană a avut mai multe inițiative legislative, cea privind legalizarea prostituției fiind însă cea mai controversată. În acea perioadă, Silviu Prigoană a vorbit mult despre inițiativa sa legislativă, iar printre argumentele sale se aflau avantajele economice ale țării, dar și faptul că persoanele care practică această meserie vor putea beneficia astfel de o pensie.

”Persoana care desfășoară această activitate are dreptul la demnitate. 10.000 de medici au instant locuri de muncă, 10.000 de contabili, 7% din bugetul de la Sănătate se duce pe tratarea bolilor cu transmitere sexuală, s-ar strânge la bugetul de stat minimum 2-3 miliarde de euro pe an”, a spus Silviu Prigoană în emisiunea “40 de intrebari cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

”Prostituția există. Vom păți cum a fost când eram eu în Parlament, când erau lucrătorii din agricultură care aveau pensie de 1-2 lei. Și am făcut un proiect de lege și am reușit să dăm 450 de lei un fel de ajutor social, un fel de pensie minimă. Același lucru se va întâmpla cu fetele și cu băieții care astăzi practică prostituția și nu contribuie la nici un buget. Politicenii nu au votat pentru că le-a fost frică de popi și de neveste. Ce să fac dacă sunt însurați?”, a declarat Silviu Prigoană în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.


Ce i-a lipsit nevestei lui Pepe la tribunal. Instanța nu i-a dat nicio șansă, ba a pus-o să și plătească!