De frica facturilor, Monica Tatoiu renunță la electrocasnice. Frigiderul îi ridică cele mai mari probleme

De frica facturilor, Monica Tatoiu renunță la electrocasnice. Frigiderul îi ridică cele mai mari probleme
Monica Tatoiu s-a săturat să tot scoată bani din buzunar pentru facturile uriașe care vin la energie electrică. A luat măsuri drastice.

Monica Tatoiu crede că abia în preajma Crăciunului românii vor trece prin moment foarte grele. Ce a ales să facă afacerista.

De frica facturilor la curent, Monica Tatoiu a renunțat și la lăzile frigorifice. Vrea să-și cumpere și alt frigider

Până nu demult, afacerista consuma doar produse aduse de la țară, pe care le ținea în lăzi frigorifice care consumau mult curent. Pentru că facturile la energie au luat-o razna, Monica Tatoiu a renunțat la acestea, în plus s-a decis să-și cumpere și un frigider care să consume mult mai puțină energie electrică.

Și nu e vorba că femeia de afaceri alături de Victor, soțul ei, nu și-ar putea permite, dar susține că nu vrea să arunce banii pe care-i aduce în casă. „Nu mai avem lăzile alea frigorifice pline cu ce am adus de la țară, frigiderul îl schimb să consume mai puțin. Nu că nu sunt bani, dar am muncit pentru banii pe care îi am și nu vreau să îi arunc”, a spus afacerista.

Răul vine abia la iarnă

Pe de altă parte, Tatoiu face o previziune sumbră privind sărbătorile de iarnă, mai ales Crăciunul. Pentru a se proteja de tot ce e mai rău, afacerista și-a luat tot ce îi trebuie. ”Trebuie să ne pregătim. Am luat lemne, am luat motorină pentru generator dacă se întrerupe curentul mai multă vreme.

De Crăciun o să fie nasol. Ieri seară am făcut focul, că mi-e frig. Trebuie să ne gândim la ce e mai rău, însă nu cu teamă. Să te protejezi pentru momentele mai grele. Pentru acestea trebuie să ai un back-up”, a mai spus femeia de afaceri la Antena Stars.

Vrea să plece din țară

Pe de altă parte, și-a făcut socotelile și a ajuns la concluzia că cel mai potrivit în acest moment ar fi „să se scoată de la întreținere” și să se mute în țările calde. „Voi pleca în Guadalupe cam toată luna noiembrie. Apoi vin, fac sărbătorile acasă, după care, de pe 26, voi pleca în Caraibe. Merg la scufundări și mă mai întorc pe 23 februarie. Foarte mulți englezi, spanioli, francezi închid casele, lasă temperatura doar să nu înghețe țevile, își iau animalele de companie și pleacă.

În Reunion am întâlnit pensionari de la Paris care stăteau trei luni și se întorceau abia în martie. Prețurile sunt foarte ok. Un apartament pe malul mării în Reunion de două camere te duce la 500-600 de euro, iar mâncarea nu e scumpă. E mai ieftin ca la București. Eu am șase pisici, iguana, dar va rămâne prietena mea, care stă sus la etaj, și va avea ea grijă”, a mai spus Monica Tatoiu.