Decăderea lui Kate Moss. Ce s-a întâmplat după ce au apărut în presă fotografii în care consuma droguri

Decăderea lui Kate Moss. Ce s-a întâmplat după ce au apărut în presă fotografii în care consuma droguri
Kate Moss a început să lucreze în modeling din adolescență. Era un model pe care nimeni nu-l văzuse vreodată atunci când a pozat pentru Calvin Klein din 1993, într-o campanie care a propulsat-o în lumina reflectoarelor. Odată cu bucuria succesul uriaș, au venit și momente în care a crezut că „va muri”.

De-a lungul carierei sale de zeci de ani, Kate Moss a apărut pe coperțile a peste 300 de reviste. Pe măsură ce a devenit din ce în ce mai faimoasă, totuși, Moss a dobândit și infamie pentru abuzul de droguri și alcool. Dependența urma să o însoțească pe tot parcursul carierei sale. 

Crucificarea lui Kate Moss

Pentru Moss, septembrie ar fi trebuit să fie o lună de savurat. Era pe punctul de a face istorie devenind primul model care a apărut pe coperta Vogue pentru a zecea oară. Obținea 4 milioane de dolari pe an din contracte de modeling profitabile, dar crucificarea ei era pe cale să înceapă. 

În spatele unui articol numit „High as a Kate”, o un ziar britanic a făcut publice câteva fotografii care au șocat publicul. Supermodelul priza cocaină într-un studio de înregistrări din vestul Londrei. Alura poveștii a fost spectaculoasă. Kate Moss a fost una dintre cele mai recunoscute fețe din lume.

Rezultatele au fost catastrofale. Gigantul brand suedez H&M a reacționat articolele teribile apărute în presă, renunțând la campania de toamnă cu Moss. Această decizie, luată în timpul întâlnirilor de criză convocate la sediul H&M din Stockholm, a provocat un efect domino într-o industrie cunoscută pentru mentalitatea sa de turmă. 

Kate Moss a pierdut apoi contracte cu companiile de îmbrăcăminte Burberry și Chanel, urmând să facă o declarație publică legată de incident: „Vreau să îmi cer scuze tuturor persoanelor pe care le-am dezamăgit din cauza comportamentului meu care s-a reflectat prost asupra familiei, prietenilor, asociați de afaceri și alții. Încerc să fiu pozitivă, iar dragostea și sprijinul pe care l-am primit sunt de neprețuit”.

Kate Moss și Johnny Depp

Supermodelul spune că Johnny Depp, cu care a avut o relație timp de patru ani începând din 1994, a fost singura persoană în care putea avea încredere. Chiar dacă acum și-a găsit cealaltă jumătate, pe soțul Jamie Hince, pierderea lui Johnny Depp este cu siguranță o pastilă greu de înghițit. 

„Nu există nimeni care să fi putut vreodată să aibă grijă de mine. Johnny a făcut-o puțin. Am crezut ce a spus el. Ca și cum aș spune: Ce mă fac?. Am pierdut cu adevărat gabaritul cuiva în care puteam avea încredere. Coșmar. Ani și ani de plâns. O, lacrimile!”.

Raluca Bădulescu a terminat prost anul 2020. Ce a pățit vedeta de la „Bravo, ai stil!”

Recomandarile noastre