Dedesubturile serialului „Sex and the City”. Ce pretenții a ridicat Sarah Jessica Parker și ce sacrificii au făcut Kim, Kristin și Cynthia

Dedesubturile serialului „Sex and the City”. Ce pretenții a ridicat Sarah Jessica Parker și ce sacrificii au făcut Kim, Kristin și Cynthia
Fie că este vorba de țigările lui Carrie și MacBook-ul pe care lucrează, de reputația Samanthei, de pasiunea lui Charlotte pentru alergarea în Central Park sau de costumele bussines ale Mirandei, cele patru personaje principale - și ciudațeniile lor - din „Sex and the City” au devenit parte a mentalului colectiv cultural în ultimii 20 de ani. 

V-ați întrebat cum a găsit creatorul Darren Star potriviri atât de convingătoare pentru personajele fictive  – imaginate inițial în seria de cărți cu același nume a lui Candace Bushnell? Se pare că decizia de a le distribui pe Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis și Cynthia Nixon în seria inițială nu a fost un drum ușor și nici întâmplător, așa cum reiese din cartea „Sex and the City and Us” de Jennifer Keishin Armstrong, dezăluie Vogue.com.

De necontestat în rolul Carrie Bradshaw, Sarah Jessica Parker nu a fost întotdeauna interesată să joace rolul principal al producției lui Darren Star.  Ezitând cu privire la unele dintre trăsăturile de caracter ale lui Carrie, inclusiv înclinația ei pentru înjurături și o viață sexuală prolifică, Parker a lucrat cu scenaristul si producătorul Darren Star la scenariu înainte de a accepta rolul.

Sarah Jessica Parker a trebuit convinsă să accepte rolul

Actrița spera ca personajul Carrie va fi atentă la limbaj, având în vedere profesia ei de scriitoare.  „Nici o problemă”,  a asigurat-o Darren Star. Apoi îngrijorarea lui Parker cu privire la scenele cu nuditate a fost, de asemenea, discutată îndelung.

Fanii serialului vor observa că scenele intime ale lui Parker sunt de departe cele mai „PG” dintre toate (n.r. – evaluarea PG înseamnă că nu există restricții de vârstă pentru telespectatori). Astfel, personajul Carrie a ajuns să aleagă modestia în locul nudității totale, spre deosebire de Miranda interpretată de Cynthia Nixon, care nu a avut nicio problemă să lase totul la liber.

Kim Catteral a refuzat rolul Samantha

Potrivit autoarei cărții, Keishin Armstrong, casting-ul pentru rolul Miranda a fost cel mai greu, deoarece era considerată „cea mai puțin drăguță”.  Dar, pentru Nixon, rolul a fost perfect. „Am fost încântată să joc pe cineva care era atât de furios, amar și cinic. Pentru că, fiind un copil actor cu părul lung și blond, primeam mereu personaje dulci, hippie”, a spus ea.

Keishin Armstrong mai dezvăluie că, deși Nixon este o blondă naturală, ea a fost de acord să-și vopsească părul pentru rol, deoarece Star nu a vrut prea multe blonde în film.

Când au discutat despre rolul Samantha, Star a recunoscut că Kim Cattrall nu a fost interesată la început, ezitând să joace „o femeie atât de conștientă din punct de vedere sexual”. „Citise puțin mai mult de jumătate din cartea lui Bushnell, dar nu putea suporta mai mult, atât de copleșitoare era starea ei de cinism”, scrie Keishin Armstrong, conform Vogue.

Se pare că, după ce Cattrall a refuzat-o, Star a vrut să o distribuie pe Lou Thornton, dar pur și simplu nu a putut scăpa de sentimentul că nu era potrivită pentru rol.

În cele din urmă, Kim Cattrall a revenit asupra deciziei.

Pentru Kristin Davis, rolul Charlottei a fost întotdeauna al ei. Acum știm toți: distribuția finală a făcut istorie și a devenit iconică din toate punctele de vedere.