Descoperire de ultimă oră în cazul Simonei Halep. Suspiciunile unei mâini criminale sunt tot mai mari

Descoperire de ultimă oră în cazul Simonei Halep. Suspiciunile unei mâini criminale sunt tot mai mari
Nevinovăția Simonei Halep ar putea fi dovedită mai repede decât s-ar crede. Iată ce s-a întâmplat recent.

Avocații Simonei Halep fac tot ce le stă în putință să-și ajute cât mai repede clienta. Și să dovedească că nu a avut nici cea mai mică vină.

Descoperire de ultimă oră în cazul Simonei Halep. Se limpezesc lucrurile din ce în ce mai mult

Avocații români și francezi ai Simonei Halep au pus la dosar teste, analize, probe și tot ce este nevoie ca marea sportivă să-și rezolve cât mai repede problema. În plus, s-a aflat și cine ar fi acea persoană din cauza căreia Simona a ingerat substanța care i-a adus suspendarea.

„O altă persoană a recunoscut că nu știa. Sau nu bănuia. Și nu ar fi putut, în mod rezonabil, să știe sau să bănuiască deloc că a manipulat, involuntar, produse contaminate cu „Evrenzo” (a cărui substanță activă este roxadustat) ingerate de Simona Halep. În contradicție cu dovezile de mare precauție ale sportivei”, susţin avocații români și francezi ai Simonei Halep.

Apărătorii sportivei lucrează, potrivit ProSport cu cea mai cunoscută agenție cu servicii de laborator din Franța. Conectată la Institut des Sciennces du Sport-Sante / Laboratoire de Biologie de l’Exercice pour la Performance et la Sante (LBEPS).

Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ

Aceștia speră ca tot ce au strâns până acum să fie de ajuns pentru ca Simona să scape de cea mai mare problemă pe care a avut-o în toată viața. „Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep. Pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații i-au pregătit-o Simonei. Ea va trebui să-și susțină nevinovăția în fața tribunalului londonez.

Substanța roxadustat i-a fost depistată Simonei în cantitate minimă pe data de 29 august. Atunci a fost testată la US Open. Aceasta este considerată de Agenția Mondiala Anti-Doping (WADA), „substanță nespecifică care implică o presupusă intenție de utilizare”.

Recomandarile noastre