Descoperire extraordinară. ”Tortul mumie” a fost găsit după 79 de ani

Descoperire extraordinară. ”Tortul mumie” a fost găsit după 79 de ani
Într-un beci din centrul unui mic orășel german a fost făcută o descoperire uluitoare. Specialiștii i-au spus ”torul mumie”. Prăjitura ornată cu nuci a fost preparată acum 79 de ani.

Un tort care nu mai poate fi consumat și un serviciu de cafea au fost găsite din întâmplare în orășelul Lubeck, din nordul Germaniei. „Este cel mai interesant obiect la care am lucrat vreodată”, a spus cea care se va ocupa de analizarea straniei prăjituri.

”Tortul mumie” a fost găsit după 79 de ani

Un tort ornat cu nuci a fost găsit primăvara aceasta, în pivnița unei case din centrul orașului Lubeck. Este complet carbonizat, dar încă se vede glazura cu nuci. Specialiștii au fost încântați de descoperire, mai ales că niciodată nu au mai avut de analizat o prăjitură veche de 79 de ani.

Ei spun că ”tortul mumie” a fost carbonizat în timpul bombardamentului de la Lubeck, din 1942. Curios este că orașul a avut multe clădiri distruse de bombele britanice, dar nu a mai fost găsită nici o altă mâncare conservată din acea vreme.

Acum nu există supraviețuitori care să povestească. Arheologii din oraș au descoperit tortul cu nuci în aprilie, în timpul unor săpături sub o casă de pe Alfstrasse. Este o stradă care duce de la râul Trave la biserica symbol a orașului, Sf. Maria din secolul al XIII-lea. Construită în 1159, la doar 15 ani de la fondarea orașului, Alfstrasse este una dintre cele mai vechi străzi din Lubeck.

Un tort ornat cu nuci a fost găsit primăvara aceasta, în pivnița unei case din centrul orașului Lubeck. Este complet carbonizat, dar încă se vede glazura cu nuci

Orașul a fost bombardat

Lubeck a fost bombardat de Royal Air Force în noaptea de 28-29 martie 1942. Incendiile și proiectilele au distrus mare parte din central orașului. Biserica Sf. Maria a fost aproape distrusă, fiind reconstruită după război, la fel ca și cartierul negustorilor.

Casa de pe Alfstrasse a fost distrusă în timpul bombardamentului. Printr-o întâmplare miraculoasă, o cavitate formată sub dărâmături a protejat desertul de incendii sau de zidurile prăbușite.

„Este cel mai interesant obiect la care am lucrat vreodată. Mai întâi trebuie să aștept analizele de laborator. Abia atunci pot ști ce substanță este potrivită pentru stabilizare. Este posibil ca produsele de patiserie să fie destinate unei ceremonii de confirmare. Obișnuia să aibă loc în Duminica Floriilor”, a declarat Sylvia Morgenstern, conservator de artă, citată de spiegel.de. În casă au mai fost găsite un serviciu de cafea și mai multe înregistrări.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp