Din cele mai vechi timpuri au fost considerate un aliment-medicament, fiind excepționale pentru tratarea multor afecțiuni.

De ce trebuie să mănânci fructul acesta care crește și pe marginea drumului

Cele mai recente studii au demonstrat faptul că nucile au o calitate extraordinară: reduc colesterolul rău. Grație conținutului de grăsimi nesaturate, tot nucile sunt cele care sunt un ajutor de nădejde al celor care suferă de hipertensiune arterială sau boli de inimă.

În acest caz, trebuie să consumați 30 grame de nuci de două ori pe săptămână și veți vedea rezultatul. Dar nucile sunt cu adevărat excepționale și pentru persoanele care suferă de diabet, întrucât conțin foarte puține glucide. În plus, tot micuțele nuci reușesc să scadă glicemia.

Recomandate mai ales în perioada iernii

Specialiștii susțin că femeile care consumă nuci au un risc extrem de scăzut să dezvolte cancer la sân. Iar dacă vreți să aveți o piele care să arate fantastic, apelați tot la ajutorul nucilor. Mai ales în perioada iernii, când factorii externi au efect negativ asupra acesteia.

Pe de altă parte, consumul de nuci este bun pentru cei care au psoriazis sau diferite eczeme, dar și celor care au probleme cu memoria. Acestea nu doar că irigă creierul, dar îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare. Ca atare, consumați zilnic câteva nuci amestecate cu miere și veți vedea diferența.

Alungă stresul

Datorită iodului conținut, nucile sunt benefice celor cu probleme ale glandei tiroide, dar alungă totodată stresul și durerile de cap. Amestecați bine miezul mai multor nuci cu o lingură cu miere și un pahar natural cu fructe. Este un produs energizant care vă este de un real ajutor. Pentru efect maxim, faceți tratamentul timp de o lună.

Coaja de nucă, remediu pentru stomac

În perioada toamnei reapar și durerile de stomac, dar nucile au efecte benefice. În acest caz, puneți cinci lingurițe cu coajă de nucă în 300 ml apă și lăsați la macerat pentru zece ore. Strecurați și amestecul rezultat îl fierbeți cu 300 ml de apă timp de cinci minute. La final, se combină cele două preparate.

Miezul de nucă este cel mai bun prieten al persoanelor care suferă de reumatism, în timp ce cataplasmele cu frunze de nuc reduc durerile.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp