Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperire macabră după secarea celui mai mare lac din SUA. Ar putea urma altele

Descoperire macabră după secarea celui mai mare lac din SUA. Ar putea urma altele
Descoperire macabră în SUA, după secarea unui lac artificial din apropiere de Las Vegas! Pe malul apei, niște navigatori au găsit un schelet aflat într-un butoi metalic.

Lacul Mead, pe fundul cătuia a fost descoperit butoiul cu „surprize”, este cel mai mare rezervor de apă din Statele Unite, însă nivelul a scăzut considerabil sub efectul secetei cornice din zonă.

Scheletul datează din anii 1980, spun speciliștii, citați de AFP și Reuters

Butoiul în care au fost găsite rămășițele umane era parțial îngropat. Anchettaorii nu au dezvăluit nici cauza morții, nici alte detalii despre eventualele obiecte descoerite, întrucât nu s-a reușit identificarea victimei. Însă, Poliția a avertizat că ar putea urma şi alte descoperiri macabre, pe măsură ce nivelul apei scade și mai mult.


Cazul este unul foarte dificil, spun polițiștii din las Vegas, citați de 8newsnow.com. Locotenentul Ray Spencer a declarat că Poliția va solicita asistenţă din partea experţilor de la Universitatea din Nevada pentru că va avea nevoie de oameni de ştiinţă care să analizeze şi să estimeze perioada din care face parte persoana aflată în butoi.

Planeta s-a încălzit cu 1,1 grade Celsius în ultimii 50 de ani

În ultimii ani, vestul Statelor Unite este afectat de secetă, ceea ce a dus la scăderea dramatică a nivelului lacurilor şi a râurilor. Mai mult, este ameninţă alimentarea cu apă a unei mari părți din populaţie.
Lacul Mead este alimentat de râul Colorado și a atins cel mai scăzut nivel din 1937.

Potrivit unui studiu publicat în 2020 de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), debitul fluviului Colorado s-a redus în medie cu 20% în ultimul secol, iar cel puţin o jumătate din această scădere a nivelului apei poate fi atribuită creşterii valorilor de temperatură în zonă.

În ultimii 50 de ani, planeta s-a încălzit cu aproximativ 1,1 grade Celsius din cauza gazelor cu efect de seră generate de activităţile umane, în principal arderea combustibililor fosili, conform digi24.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre