Descoperiți orașul din poveștile fraților Grimm. Cu nici un euro puteți locui un an, dacă îndepliniți condițiile – Imagini de basm

Descoperiți orașul din poveștile fraților Grimm. Cu nici un euro puteți locui un an, dacă îndepliniți condițiile – Imagini de basm
Cui nu îi plac călătoriile? Probabil sunt așa de puțini oameni... În rest, visăm cu toții la momentele când ne luăm vacanță și putem pleca să descoperim lumea. Sau visăm cum e să ne mutăm în alte locuri, mai frumoase.

Uneori, descoperirea lumii e destul de aproape de noi. Cum e să îți transformi viața într-o vacanța gratis? Adevărul e că 4 lei pe an, chirie, înseamnă că locuiești gratis. Există un astfel de loc în Europa, dar pentru a beneficia de „ofertă” trebuie îndeplinite anumite condiții.

Nu trebuie să ajungeți decât în Germania, la Augsburg. Augsburg este capitala regiunii Schwaben, landul Bavaria, Germania. Orașul a fost fondat de romani în sec. I d.Hr., cu numele Augusta Vindelicorum. În timpul Sfântului Imperiu Roman a avut statut de oraș liber imperial, fiind centru economic și comercial important al Germaniei meridionale.

Un cartier al orașului, Fuggerei, care pare un mic orășel desprins parcă din poveștile fraților Grimm, păstrează neschimbate prețurile de acum 500 de ani. Acesta se prezintă ca un mic oraș medieval independent, iar pe vremuri avea chiar și porți care se închideau pe timpul nopții.

Povestea bancherului filantrop care a decis să ocrotească săracii

Cartierul orășel Fuggerei a fost înființată de un bancher bogat, Jakob Fugger cel Bogat, în 1520. Ideea filantropului era să concentreze un complex de locuințe deschis celor nevoiași. Jakob Fugger a donat orașului 150 de apartamente pentru rezidenții săraci și a impus o chirie care era echivalentul de astăzi a 88 de euro cenți pe an, iar sumă nu a fost niciodată modificată.

Practic, Jakob cel Bogat a înființat un fond de caritate pentru a finanța Fuggerei, care încă finanțează localitatea. Deși, Wall Street Journal notează că acesta obține doar randamente de aproximativ 0,5% până la 2% în fiecare an.

Turiștii aduc, de asemenea, ceva bani, deoarece vizitatorii sunt bineveniți să viziteze singuri cartierul, cu achiziționarea unui bilet de 4 euro, atât timp cât dau dovadă de respect față de oraș și de locuitorii săi.

Și, deși vizitatorilor nu le este permis să intre în niciuna dintre locuințele de 50 până la 700 de metri pătrați ocupate în prezent, Fuggerei menține o unitate model pentru ca vizitatorii să își poată face o idee despre casele care au oferit adăpost timp de aproape 500 de ani.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te muți în Fuggerei

Chiar dacă apartamentele din Fuggerei sunt închiriate aproape pe gratis, există condiții pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să locuiască în ele. Aceștia trebuie să își dovedească credința în Biserica Catolică, să se roage de trei ori pe zi pentru sufletul bancherilor, să fi trăit cel puțin doi ani în Augsburg și să nu aibă datorii.

Totodată, trebuie să se întoarcă acasă, zilnic, până la ora 22:00, altfel vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 50 de cenți și 1 euro.

Sursa foto: Instagram