Desert cu lapte și pere, gata în doi timpi și trei mișcări

Desert cu lapte și pere, gata în doi timpi și trei mișcări
Dacă ați mânca toate dulciurile de Crăciun și încă ați mai dori ceva dulce și bun, avem un desert special pentru voi. E gata ultra rapid.

Pentru acest desert cu lapte și pere, gata în doi timpi și trei mișcări aveți nevoie de patru ingrediente. Vorba vine. De fapt, vă trebuie pere și lapte, peste zahăr sau îndulcitor puteți sări. Acesta este un desert ideal pentru persoanele care iubesc la nebunie laptele.

Desert cu lapte și pere

1 l lapte integral, 3,5% grăsime

100 g zahăr sau echivalentul în îndulcitor ( pentru diabetici)

3 plicuri gelatină incoloră

2 pere

Mod de preparare

Începeți cu perele. Acestea trebuie decojite, curățate de sâmburi și tăiate bucăți cu latura de aproximativ un centimetru. Apoi se călesc, într-o tigaie anti aderentă, până devin puțin sticloase. Atenție, ideal e să nu le lăsați să se înmoaie de la tratamentul termic. După aceea le lăsați să se răcească.

Continuați cu prepararea laptelui. Amestecați jumătate de litru de lapte cu un plic și jumătate de gelatină, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adică, înmuiați gelatina în 100 ml lapte, iar după 10 minute completați cu restul. Amestecați  și puneți pe ochiul aragazului. Continuați să amestecați, și încălziți. Atenție, nu aduceți compoziția la temperatura de fierbere, deoarece fierberea distruge gelatina.

Puneți conținutul în forma de desert si lăsați sa se răcească. Puteți răci pe balcon. Când s-a întărit puneți deasupra perele. Apoi, preparați, după același principiu, restul de jumătate de litru de lapte și puneți deasupra.

Desertul cu lapte și pere se păstrează la frigider și se servește tăiat felii. Pentru a-l scoate din formă, scufundați-o 2 – 3 secunde în apă fierbinte, apoi răsturnați.