Desert din jeleu cu fructe

Desert din jeleu cu fructe
Iată un desert răcoritor pentru zilele de vară care încă sunt caniculare. E foarte ușor de preparat și sănătos, făcând apel la fructele sezonului, deosebit de aromate în această perioadă.

Pentru acest desert minunat vom avea nevoie de o formă din silicon sau o tavă de sticlă pentru coacere. De asemenea, e util să căutați jeleu cu arome, pentru că acest desert e deopotrivă o desfătare vizuală, nu numai gustativă.

Ingrediente:

2 sau 3 pachete de jeleu praf , apă, fructe la alegere ( banane, nectarine, mere).

Preparare desert:

Vom avea nevoie de 2 sau 3 pachete de jeleu praf. Ne vom conduce după rețeta jeleului de pe pachet. Se începe cu dizolvarea primului pachet de jeleu la 400 ml apă fierbinte. Se amestecă timp de 2 minute compoziția și apoi se lasă să se răcească.


De ce e periculoasă înghețata

Jude Law, schimbare de look incredibilă! E de nerecunoscut


Între timp se pregătesc fructele. Se taie cuburi mici doar nectarinele. Putem folosi fructe, atât cât dorim. Cantitatea lor depinde de mărimea vasului în care vom pregăti jeleul. Când compoziția de jeleu s-a răcit, se toarnă în forma de silicon și se presară deasupra nectarinele tăiate.

Apoi puneți forma la frigider pentru două ore. Cu câteva minute înainte acestei perioade,. Preparați al doilea plic de gelatină, apoi tăiați restul fructelor.  Scoateți forma din frigider, puneți deasupra al doilea jeleu și peste alte fructe, tăiate în cuburi mai mici.

Punem forma în frigider pe 4 ore, după care desertul îl putem servi. Desertul se răstoarnă pe un platou, dar înainte de aceasta o punem cîteva secunde într-un vas cu apă caldă, pentru ca să se desprindă ușor jeleul de pereții tăvii. Desertul se servește tăiat felii.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp