Dezvăluirea lui Franco Nero. A jucat într-un film românesc care stă la sertar fiindcă producătorul nu a plătit

Dezvăluirea lui Franco Nero. A jucat într-un film românesc care stă la sertar fiindcă producătorul nu a plătit
Are o vârstă venerabilă, sute de filme la activ, e considerat un monstru sacru al cinematografiei. Paradoxal, spune că încă are de învățat. Și a învățat ceva din experiența românească din trecut.

Dezvăluirea lui Franco Nero, unul dintre cei mai mari actori ai lumii, i-a surprins pe jurnaliștii și pe cinefilii buzoieni. Celebrul actor se află la Buzău, zilele acestea. El este oaspete de onoare al festivalului Buzău International Arts Festival. Din palmaresul lui Nero a fost prezentată pelicula „Django”, din 1966.

Acesta e filmul care l-a făcut celebru în lumea întreagă. Pelicula de acum peste cinci decenii a avut aproximativ 30 de remake-uri, iar cel mai nou se turnează în aceste zile în România.

Franco Nero joacă în România

Producătorii filmului au creat, special pentru el, un personaj. „Producătorul acestei serii m-a contactat, cu multe luni în urmă, să mă întrebe dacă vreau să apar ca invitat special. I-am răspuns că nu, nu cred că vreau. Dar a insistat şi a reuşit. Deoarece a spus că este ca un omagiu adus adevăratului Django, am acceptat să am o apariţie specială. Aşa că au inventat un personaj în această poveste, un preot, un reverend, îmbrăcat tot în negru, cu pălărie şi haină neagră”, a povestit Franco Nero în timpul unei conferințe de presă.

În timpul discuțiilor, Franco Nero, în vârstă de 79 de ani, le-a mărturisit buzoienilor că nu tot timpul i-a fost uşor în carieră. „Începutul a fost foarte greu, dar am fost insistent. În acelaşi timp am fost şi norocos, pentru că uneori ai nevoie şi de noroc, să te afli în locul potrivit la momentul potrivit. Ca să ai succes, trebuie să fii mereu foarte umil şi să înveţi tot timpul, să ştii că trebuie să faci asta.

Chiar şi acum, după ce am făcut 230 de filme, încă vreau să învăţ. Uneori, oamenii spun gata, ai reuşit. Iar eu le spun: nu, eşti gata abia după ce ajungi în sicriu. Abia atunci e totul terminat. Până atunci, trebuie să lupţi şi să îmbunătăţeşti totul”, a spus Franco Nero.

Dezvăluirea lui Franco Nero

Franco Nero a colaborat cu cei mai buni regizori din Franţa, Rusia şi Germania. A avut proiecte în zeci de țări, inclusiv în România. Ceea ce nu se știe e faptul că a jucat într-un film românesc, însă producţia nu a mai ajuns niciodată în cinematografe. Motivul e surprinzător.

„Cred că sunt singurul actor din lume care a lucrat cu oameni din cinematografia a peste 30 de ţări. Lucrez chiar şi aici. Am mai lucrat în România în urmă cu câţiva ani, alături de Adrian Popovici. Am turnat un film în Transilvania, dar nu a apărut nici până acum în cinematografe, pentru că producătorul nu a plătit niciodată, aşa că n-am putut prezenta filmul. Dar am avut o experienţă minunată cu Adrian Popovici”, a declarat Franco Nero în conferinţa de presă de la Buzău.

Sursa foto: IMDB, Instagram