Dezvăluirile lui Irinel Columbeanu. Monica nu a avut curaj să spună cum a fost traficată de peștele Damaschin

Dezvăluirile lui Irinel Columbeanu. Monica nu a avut curaj să spună cum a fost traficată de peștele Damaschin
Irinel Columbeanu are spor la scris. El a lansat cel de-al doilea volum al biografiei sale. Acesta se numește „Istoriile unui vehement – Apofenia. E un volum în care vorbește despre evoluția relației cu Monica Gabor.

Așa cum știți, Irinel Columbeanu a invitat-o pe Monica să îi fie alături la această a doua lansare, după ce, la primul volum, a avut-o aproape pe prima sa iubită celebră, Romanița Iovan. Nici Monica Gabor și nici fiica lor nu au participat.

Matei Miko, afaceristul care le-a fost naș de căsătorie lui Irinel Columbeanu și Monicăi Gabor, a vorbit, la eveniment, despre sentimentele cuplului.

„Acolo a fost nemijlocit o relație sinceră, de iubire. A fost o poveste adevărată, de dragoste, chiar dacă lumea nu a vrut să creadă. Copilul lor nu s-a născut dintr-o relație care să fie bazată pe altceva, ci din relația de dragoste a Monicăi pentru Irinel și a lui Irinel pentru Monica. Am fost de față când a cerut-o de soție și trebuie să vă spun că emoția a fost formidabilă. Irinel tremura, iar Monica a izbucnit în lacrimi. Iar astea nu sunt scene filmate, au fost reale”, spunea, la lansarea cărții lui Irinel Columbeanu, Matei Miko.

Volumul II din amintirile lui Irinel Columbeanu o au în centru pe Monica

În volumul publicat săptămâna aceasta de Irinel Columbeanu, afaceristul vorbește despre momentele delicate prin care a trecut fosta sa soție. Subiect despre care Monica s-a ferit toată viața ei să vorbească. Alegerea ei a fost să păstreze tăcerea.

Mai exact, Irinel Columbeanu face referire la momentul povestit de Nuțu  Cămătaru despre relația dintre Monica Gabor și Dinu Damaschin, care o trafica. „Mi-a adus-o Dinu Damaschin. (…) Era un lansator de rachete cunoscut și avusese grijă de asta. Când a venit cu ea la București, mi-a adus-o mie întâi. Ca să ne ocupăm amândoi de ea… Dar eu fix asta nu făceam. Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi”, povestea Nuțu Cămătaru despre Monica Gabor.

Irinel i-a cerut Monicăi să povestească presei coșmarul cu proxenetul

De altfel, și Irinel Columbeanu recunoaște că, înainte de căsătoria lor, au avut mute discuții aprinse pe acest subiect, el propunându-i să facă publice problemele cu proxenetul Damaschin.  „Acum știe toată lumea și îți dai seama că vor continua care mai de care cu tot felul de ”dezvăluiri”. Nu vrei să scapi odată pentru totdeauna de toată apăsarea asta, ca și de eventualele șantaje ale acestui Damaschin? (…)

Coborâm acum amândoi de mână printre reporterii care pun pariu că au și început să se strângă. Tragi aer în piept și începi să le povestești și lor exact cum mi-ai povestit și mie. (…) Și gata, ustură și trece. Scapi în felul ăsta simplu și rapid de tot coșmarul”, notează Irinel Columbeanu în cea mai nouă carte.

Cum a fost traficată și șantajată Monica Gabor de peștele Damaschin

În primii ani de relație, desfășurați în fața camerelor de luat vederi – deoarece soții Columbeanu se simțeau atrași de lumea reflectoarelor – nu s-a știut de drama Monicăi. Însă atunci când peștele a fost judecat prima dată pentru faptele sale, în 2003, în instanță s-a prezentat și o declarație a Monicăi Gabor, luată de procuror în 2004. Avea doar 16 ani la momentul în care proxenetul Damaschin, decedat între timp, a încercat și a și reușit să profite de ea.

Dinu Damaschin a murit în anul 2012, chiar în sala de judecată de la Bacău. Fusese arestat la sfârșitul anului 2011, era în greva foamei, după ce a fost aresat. I s-a făcut rău la sfârșitul ședinței, iar medicii nu au putut să-l salveze.

„Dinu Damaschin m-a sunat si mi-a spus sa merg la Bucuresti cu Ovidiu Hasan si cu una dintre fetele care lucreaza la bar deoarece erau invitati la nunta lui Vali Vijelie, iar ei erau prieteni cu Nutu Camataru, persoana care l-a cununat cu Vali Vijelie. Am fost cazata la Hotel B. (…) si am stat in camera cu Dinu Damschin care a incercat pentru prima oara sa ma violeze. Dar nu a putut deoarece eu am refuzat ceea ce mi-a propus spunandu-i ca eu sunt virgină. (…)

Am fost plasata la o masa unde era Corneliu Iacobov si un om de afaceri din Slanic Moldova si prostituatele de la clubul lui Ovidiu Hasan. Corneliu Iacobov mi-a propus sa merg cu el intr-o camera a vilei unde ne-am dus ulterior, sa intretinem relatii sexuale, iar eu am refuzat spunandu-i ca eu am inteles de la Dinu ca trebuie sa-i tinem doar companie”, a scris Monica Gabor în declarația dată poliției.

Pentru refuzuri, Monica era agresată și amenințată

(…) “Dinu a sunat apoi pe telefonul fix si a spus parintilor mei ca a rapit-o pe sora mea mai mica si ca doreste ca eu sa ma intorc la el, iar ei i-au spus ca nu stiu unde sunt”.

(…) “Intr-o seara, Dinu Damaschin m-a dus la “Latin” unde l-a invitat si pe Cristi Tanase. I-a spus acestuia ca sunt virgina si ca ma da pentru suma de 1000 de dolari. Iar Cristi Tanase a fost de acord si m-a obligat sa merg cu el la Hotel Decebal. Impotriva vointei mele am fost cu acesta la hotel, am inceput sa plang, i-am spus lui Cristi Tanase ca sunt virgina. El a spus ca nu-l intereseaza, dupa care m-a violat”, a mai mărturisit Monica Gabor în același document.

Pentru ce a ales Irinel Columbeanu să răscolească trecutul fostei sale soții, să-i rănească sufletul fetiței sale, numai el știe.

Recomandarile noastre