Diagnosticată cu o boală teribilă, Christina Applegate, de nerecunoscut. Transformarea prin care trece actrița e teribilă

Diagnosticată cu o boală teribilă, Christina Applegate, de nerecunoscut. Transformarea prin care trece actrița e teribilă
Christina Applegate vorbește într-un interviu despre producția ultimului sezon al filmului „Dead to Me”, la care lucrează după ce medicii i-au pus un diagnostic cumplit: scleroză multiplă.

„Va fi prima dată când cineva mă va vedea așa cum sunt”, a spus ea. „Nu pot merge fără baston.  Vreau ca oamenii să știe că sunt foarte conștientă de toate acestea”, a dezvăluit vedeta în interviul acordat înainte de lansarea ultimului sezon al seriei.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos central.  Poate afecta fluxul de informații de la creier la corp deși se manifestă diferit la diferiți pacienți. Boala este incurabilă. Vedeta a dezvăluit cumplitul diagnostic în august 2021. De altfel, în timp ce filma o scenă de dans pentru sezonul 1 „Dead to Me”, ea s-a dezechilibrat și a căzut.

Christina Applegate, de nerecunoscut

După ce Christina Applegate și-a primit diagnosticul în vara anului 2021, producția celui de-al treilea și ultimul sezon din „Dead to Me” a fost oprită timp de aproximativ cinci luni, astfel încât actrița să poată începe tratamentul. În urma acestuia, vedeta s-a îngrășat foarte mult. „Am luat 20 de kilograme în greutate; nu pot merge fără baston. Vreau ca oamenii să știe că sunt foarte conștientă de toate acestea”, a declarat acum actrița.

În ciuda bolii sale, câștigătoarea unui premiu Emmy a spus că este hotărâtă să termine filmările serialului, menționând că simțea că „are o obligație” față de creatorul acestuia, Liz Feldman, și de Linda Cardellini, cealaltă protagonistă. Acum, Applegate recunoaște că nu mai e capabilă să lucreze în aceeași măsură precum o făcea înainte.

Vedeta are nevoie de baston și scaun rulant ca să se deplaseze

Ea are probleme la coborârea scărilor din rulotă. Iar pentru a se deplasa pe platou, folosește un scaun rulant. Dina ceste motive producția a trebuit să facă unele modificări, dar scenariul a fost respectat în mare parte.

Potrivit The New York Times, o mare parte a sezonului final – întâmplător – se concentrează pe boală.  Applegate a recunoscut că filmarea acelor scene s-a dovedit a fi și mai provocatoare, spunând: „Când eu și Linda făceam acele scene, ne utilizam toate forțele, la maxim”. Christina Applegate a recunoscut că probabil nu va viziona ultimul sezon din „Dead to Me”, care va ajunge pe Netflix pe 17 noiembrie 2022.