Dieta după vacanță. Ce trebuie să mâncați ca să scăpați de colăceii acumulați

Dieta după vacanță. Ce trebuie să mâncați ca să scăpați de colăceii acumulați
Dacă în concediu nu v-ați refuzat nimic, a venit momentul să dați jos kilogramele în plus. Cele mai bune sfaturi ca să reveniți la forma inițială.

Pentru multe persoane, relaxarea concediului s-a lăsat și cu câteva kilograme în pus. Care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de acestea.

Dieta după vacanță. Ce trebuie să mâncați ca să scăpați de colăceii acumulați

E binevenită o dietă după o vacanță de vis? Specialiștii spun că cel mai important este să apelați la una echilibrată, din care să nu lipsească fructele și legumele proaspete. Dar și cereale integrale, proteine și lactate fermentate. De asemenea, specialiștii susțin că dieta trebuie să fie împărțită în trei mese principale, alături de două gustări de fructe.

Nu uitați că trebuie să vă hidratați foarte bine, cu apă și ceai neîndulcit. Dacă simțiți nevoia de dulce, e bine ca dimineața să consumați fructe cu indice glicemic superior. După amiaza însă, optați pentru fructe mai acre. În rest, limitați cât mai mult posibil consumul de zahăr.

Reduceți la maxim aportul de alcool

Reduceți cât mai mult grăsimile și reduceți la maxim alcoolul, ba chiar ar fi bine să-l eliminați definitiv. Evitați cât mai mult alimentele sărate. Nu e indicat să mâncați când sunteți stresați, pe fugă sau la televizor, în acest fel știind exact ce cantitate veți consuma.

E indicat ca atunci când vreți să scăpați de kilogramele în plus să alegeți alimente crude, nu gătite pentru că se pot digera mult mai ușor. Mișcarea nu trebuie uitată atunci când vreți să scăpați de colăceii de pe burtă, fie că mergeți pe jos zilnic, alergați prin parc, mergeți pe bicicletă.

Ce trebuie să conțină dieta

Optați pentru consumul de legume, fructe, lactate degresate, proteine cu aport mic de grăsimi. Alegeți carne de pește, ou fiert, brânză nesărată, salate, pâine de secară. Limitați și consumul de alimente condimentate. Un nu hotărât și alimentelor foarte iuți. Ultima masă e bine să fie luată până la ora 20.00.

Sursă foto: totuldespreslabit, frumusetefaralimite