Simona Ionescu / Redactor Șef

Ai preparat Lava cake și nu curge vulcanul de ciocolată? Sigur ai făcut următoarele greșeli

Ai preparat Lava cake și nu curge vulcanul de ciocolată? Sigur ai făcut următoarele greșeli
Lava cake este una dintre cele mai bune, dar și cele mai ușor de făcut prăjituri. Cu ingrediente puține, într-un timp foarte scurt, poți prepara desertul perfect.

Lava cake este unul dintre cele mai bune deserturi: moale, cremos, cald și dacă îl asortezi și cu înghețată de vanilie și cu fructe lângă, este mai mult decât delicios. Mai întâi hai să vedem de ce ai nevoie pentru a prepara Lava cake și apoi vom evidenția câteva foarte mici aspecte dar extrem de esențiale pentru a prepara o Lava cake perfectă.

Ingrediente Lava cake

 •    160 grame ciocolată amăruie
 •    75 grame de unt
 •    2 ouă
 •    2 gălbenușuri
 •    70 grame zahăr pudră
 •    30 grame făină
 •    1 esență de vanilie
 •    puțină sare

Mod de preparare Lava cake

Mai întâi topim ciocolata și untul. Le punem într-un bol termorezistent și le topim pe aragaz, deasupra unei oale cu apă fierbinte.

După ce s-au topit ciocolata și untul punem ouăle pe rând, apoi cele două gălbenușuri și amestecăm ușor. Adăugăm apoi, pe rând, toate ingredientele, până se formează o pastă cremoasă.

Luăm patru sau șase forme de brioșe și turnăm în fiecare compoziția de Lava cake, până când le umplem trei sferturi.

Încingem cuptorul la 190 de grade și băgăm tava cu prăjituri. Lăsăm la cuptor fix 10 minute. După expirarea timpului, scoatem tava cu Lava cake.

Se servesc alături de înghețată de vanilie și cu fructe, cele mai recomandate fiind căpșunile, coacăzele sau zmeura.

Se servește fierbinte, combinată cu ciocolata rece. Este un deliciu! Vulcanul de ciocolată va „erupe” din brioșă și vă va încânta toate simțurile.

Greșeli în prepararea vulcanului de ciocolată

Se poate întâmpla să urmezi toți pașii de mai sus și când servești Lava cake să constați că nu curge ciocolata din ea. Trebuie să fii foarte atent la următoarele aspecte:

 • Ciocolata neagră trebuie să fie obligatoriu de menaj
 • Cuptorul să nu stea foarte mult la încins, înainte să băgați tava. Astfel, prăjiturile se vor coace mai mult și, bineînțeles, și ciocolata din interiorul lor
 • Fiți foarte atenți la cantitatea de făină. Nu puneți nici măcar un gram în plus față de cele 30 de grame recomandate, chiar dacă vi se va părea extrem de puțină!

Cam acestea au fost trucurile, nu mai rămâne decât să puneți de-o parte ingredientele și să pregătiți o Lava cake delicioasă!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre