Simona Ionescu / Redactor Șef

Alexia și Aris Eram au gătit praz la Chefi la cuțite. Rețeta este din bucătăria franceză

Alexia și Aris Eram au gătit praz la Chefi la cuțite. Rețeta este din bucătăria franceză
Alexia și Aris Eram au fost invitați pe 4 aprilie la Chefi la cuțite. Cei doi frați le-au gătit chefilor Quiche Lorraine cu praz. Iată ce ingrediente necesită, dar și cum se prepară această rețetă tradițională franțuzească.

Alexia și Aris Eram i-au vizitat pe Chefii la Cuțite săptămâna trecută și le-au făcut și o surpriză delicioasă. Cei doi frați au gătit Quiche Lorraine cu praz, o specialitate franțuzească sărată. Rețeta este potrivită pentru un mic dejun sau prânz sățios. Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara. 

Ingrediente

Pentru aluat: 

100 gr unt cu 82% procent de grăsime

200 gr făină

1 ou

1 praf de sare

2 linguri de apă rece

un cub de unt pentru uns forma de copt.

(Se poate folosi și aluat din comerț)

Pentru umplutură:

1-2 fire de praz

250 gr bacon

200 gr de smântână fermentată

3-4 ouă

100 gr de parmezan răzuit

200 gr de mozzarella răzuită

1/4 linguriță cu pudră de nucșoară

sare și piper după gust.

Mod de preparare: 

Trece făina printr-o sită deasă într-un bol încăpător și adaugă peste ea un praf de sare. Amestecă făina cu sarea, apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi, și oul. Amestecă rapid toate ingredientele din bol, frământându-le cu vârfurile degetelor. Vei obține un aluat ușor sfărâmicios, dar poți ajusta textura cu puțină apă rece.

Alexia și Aris au gătit Quiche Lorraine cu praz, o rețetă tradițională franțuzească
Sursa foto: Captura YouTube

Împachetează aluatul în folie de plastic și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Unge forma de copt cu unt moale și îmbracă-i interiorul cu aluatul fraged. Modelează-l uniform pentru a lua forma tăvii. Înțeapă baza aluatului din loc în loc cu o furculiță, pentru a preveni deformarea în timpul coacerii.

Pune tava în cuptor și coace aluatul de tartă sărată pentru 12 minute la 180 de grade Celsius.

Prepararea umpluturii

Între timp, curăță primele foi de la praz, clătește-l și taie-l în rondele. Taie și baconul în cuburi mici. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare, unul de piper și puțină pudră de nucșoară. Adaugă smântâna, mozzarella rasă, parmezanul ras și cuburile de bacon. Omogenizează bine amestecul.

Scoate tava cu aluatul de tartă din cuptor și las-o timp de 5-6 minute să se răcească puțin. Apoi adaugă compoziția de ouă cu smântână, brânzeturi și bacon. Înfige ușor în această compoziție și rondelele de praz. Introdu din nou forma de copt în cuptor și coace quiche-ul cu praz și bacon pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când umplutura este bine coaptă.

Quiche-ul cu praz se poate tăia după ce se răcește puțin. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre