Simona Ionescu / Redactor Șef

Aripioare crocante cu sos de ardei copți și muștar

Aripioare crocante cu sos de ardei copți și muștar
Aripioarele de pui sunt preferatele tuturor pentru că sunt cele mai accesibile în materie de carne și se pot prepara în multe moduri.

Ca să preparați aripioare crocante cu sos de ardei copți și muștar vă spunem un mic secret. Ținute într-o marinadă pentru câteva ore, aripioarele de pui se frăgezesc și devin mult mai gustoase.

Ingrediente pentru aripioare crocante

1 kg aripioare de pui

Pentru marinadă: 2-3 căței de usturoi, 1 rondea mica de ghimbir, 1 lingură de miere, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sos barbeque, 2 linguri de muștar Dijon, sare și piper, 200 ml bere, susan

Pentru sosul de ardei copți: 150 g măsline( negre, verzi și kalamata), 50 g arahide, 150 g bacon, 6-7 ardei copți, 4-5 linguri muștar de Dijon, 1 lingură miere, ulei de măsline, sare și piper, 100 g cșcaval cedar, 1 cățel de usturoi.

Mod de preparare

Se pregătește mai întâi o marinadă din usturoi pisat cu sare și piper și amestecat cu ghimbir ras, muștar, miere, sos barbeque și sos de soia. Aripioarele de pui se ung bine cu acest sos, se pun într-un vas cu capac și se toarnă berea peste ele. Se țin la frigider pentru 2-3 ore, sau chiar de seara până dimineața. Apoi se scot, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se presa susan peste ele.

Se dau la cuptor la temperatură medie pentru 35-40 de minute, sau până sunt frumos rumenite. Pentru sosul de ardei copți, se toacă ardeii mărunt și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi. Se adaugă baconul tăiat în fâșii mici și prăjit, în prealabil. Apoi măslinele, muștarul, sare, piper și se potrivește gustul cu miere.

Aripioarele crocante cu sos de ardei copți și muștar se servesc ideal alături de o baghetă crocantă, rumenită la cuptor și gratinată cu cașcaval.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce nu a spus niciodată Adrian Mutu despre el

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre