Simona Ionescu / Redactor Șef

Bucuria verii: salată de ardei copt, cu năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie. Veți îndrăgi această rețetă

Bucuria verii: salată de ardei copt, cu năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie. Veți îndrăgi această rețetă
Căutați o salată sățioasă, plină de fibre, perfectă pentru vară? Găsiți în rețeta de salată de ardei copt, cu năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie un gust cu adevărat senzațional!

Cu această rețetă de salată de ardei copt, cu năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie veți impresiona orice pretențios, care va mai cere încă o porție. Iată cât de repede se prepară!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea minunăție de salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 3/4 cană cu quinoa, 8 ardei roșii, tăiați în patru, fără codițe și semințe, 1 ceapă roșie mică, tăiată felii, 1 conservă de năut, scurs și clătit, ulei de măsline.

Mai aveți nevoie de sare, ¼ cană cu mărar tocat mărunt, ¼ cană cu pătrunjel tocat mărunt, brânză feta, ¼ cană cu ulei de măsline, ¼ cană cu suc de lămâie, 1-2 linguri cu miere, ¼ linguriță cu sare.

Vă mai trebuie ¼ linguriță cu piper cayenne, ¼ linguriță cu praf de usturoi sau 1 cățel de usturoi tocat mărunt, ¼ linguriță cu chimen.

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt. E important să fie un raport de 1:2 între quinoa și apă. Pentru ¾ cană cu quinoa, folosiți 1 ½ căni cu apă, alături cu un vârf mare de sare.

Puneți oala pe aragaz, aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul la mediu-mic și acoperiți parțial oala.

Lăsați quinoa să fiarbă fără să o amestecați timp de 10-12 minute sau până când toată apa este absorbită. Următorul pas este esențial: opriți focul, acoperiți complet oala cu capacul și lăsați quinoa să stea 10 minute.

Cum se pregătiți dressingul

Bucuria verii: salată de ardei copt, cu năut crocant, quinoa și sos picant de lămâie. Veți îndrăgi această rețetă
Cea mai gustoasă salată de ardei copt cu năut prăjit și quinoa

Prăjiți legumele și năutul. În timp ce quinoa fierbe, adăugați ardeii, ceapa și năutul în tava pregătită. Stropiți cu ulei de măsline și sare și amestecați foarte bine.

Coaceți legumele și năutul timp de 25-30 de minute sau până când ardeii și ceapa sunt ușor carbonizați, iar năutul este auriu și crocant. Pregătiți dressingul. În timp ce quinoa și legumele se coc, pregătiți dressingul. Adăugați toate ingredientele într-un borcan mare și amestecați bine.

Gustați și ajustați sarea și mierea după gust. Puteți să mai adăugați miere dacă preferați un dressing mai dulce.

Serviți salata cât este caldă

Asamblați salata. Adăugați quinoa într-un bol mare, urmată de ardeiul copt și celelalte legume, năutul, mărarul și pătrunjelul. Turnați jumătate din dressing și amestecați pentru a combina. Gustați și adăugați mai mult dressing și sare, după gust. Serviți imediat, cât salata încă este caldă!

Sursă foto: munchingwithmariyah.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *