Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată grecească cu linte, spanac, roșii cherry și brânză feta. Rețeta e un spectacol!

Salată grecească cu linte, spanac, roșii cherry și brânză feta. Rețeta e un spectacol!
Cum vara se apropie cu pași repezi, doamnele și domnișoarele au început să opteze pentru salate, pentru a arăta perfect în costume de baie. O salată cu adevărat spectaculoasă este cea grecească, cu linte, spanac, roșii cherry și brânză feta. Vă veți îndrăgosti de această rețetă.

Aromele Mediteranei într-o singură salată! Cine optează pentru rețeta de salată grecească de linte cu spanac, roșii cherry și brânză feta e câștigător!

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: ½ cană cu linte neagră, 2 căni cu supă de pui, sare, piper.

Pentru spanac: 1 lingură cu ulei de măsline, 250 g de spanac baby, 2 căței de usturoi curățați și tocați, sare și piper.

Vă mai sunt necesare ½ cană cu măsline kalamata, 1 cană cu roșii cherry tăiate în jumătăți, 1 ardei roșu iute, tăiat felii, ½ ceapă roșie tăiată felii, ½ de lămâie, 100 g brânză feta (sfărâmată), 1 lingură amestec de semințe (opțional).

Pentru dressing: ½ lămâie (suc), ½ cană cu ulei de măsline extra virgin, 1 lingură cu oțet de vin roșu, 1 lingură cu miere, 1 lingură cu frunze proaspete de cimbru.

Mod de preparare

Salată grecească cu linte, spanac, roșii cherry și brânză feta. Rețeta e un spectacol!
Salata grecească cu linte, roșii și brânză feta

Fierbeți lintea timp de 25-30 de minute în supă până se înmoaie. Scurgeți excesul de lichid, condimentați cu sare și piper și lăsați să se răcească. Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți usturoiul timp de 30 de secunde.

Adăugați 1/4 cană cu apă, apoi frunzele de spanac. Acoperiți cu un capac și lăsați spanacul să se înmoaie timp de 2-3 minute. Lăsați să se răcească timp de 10 minute, apoi înfășurați spanacul într-un prosop curat și stoarceți excesul de apă.

Sosul se adaugă la final

Pentru a prepara sosul, amestecați sucul de lămâie, oțetul de vin roșu, uleiul de măsline, frunzele de cimbru și mierea până se emulsionează și se omogenizează.

Puneți deoparte. Se stoarce puțin suc de lămâie peste ceapa roșie feliată și se lasă să se odihnească 2-3 minute. Puneți lintea într-un bol mare și adaugă măslinele, roșiile, piperul, spanacul și ceapa. Adăugați și feta, apoi puneți câteva semințe amestecate. La final, turnați sosul și serviți.

Citiți și:

Cea mai bună rețetă de drob vegetarian cu linte și ciuperci. E mai bun decât cel clasic

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *