Slăbești mâncând. Rețetă de biscuiți cu spanac și feta, bogați în proteine și grăsimi sănătoase

Vă propunem rețete sănătoase, gustoase și sărace în calorii – perfecte pentru acest sezon. Delicioase, simple și prietenoase cu silueta. Așa este și această rețetă de biscuiți cu spanac și feta, bogați în proteine și grăsimi sănătoase. Sunt delicioși ca și gustare, între mese.
* 1 pachet de spanac proaspăt (142 g), tocat
* 1 cană de albușuri sau 4–5 ouă întregi
* 1 cană de brânză feta, fărâmițată
* 1 cană de migdale măcinate
* 1 linguriță de praf de copt
* 5–6 cepe verzi, tocate fin
* 1 lingură de ulei de măsline (pentru călit)
* Sare și piper, după gust
Se preîncălzește cuptorul la 175°C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-o tigaie se încălzește uleiul de măsline, se adaugă ceapa verde și se gătește 1–2 minute. Se adaugă și spanacul și se gătește până se înmoaie (2–3 minute). Amestecul se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă compoziția să se răcească.
Separat, într-un bol, se amestecă albușurile, amestecul de spanac, făina de migdale, praful de copt și brânza feta. Dacă aluatul este prea sfărâmicios, se adaugă puțină apă. Se formează 8 biscuiți sau grămăjoare cu lingura, direct în tavă. Opțional, puteți face biscuiții și mai mici. Se coc biscuiții cu spanac și feta timp de 20–25 de minute, până devin aurii pe margini, apoi se lasă să se răcească.
Această rețetă este săracă în carbohidrați, dar bogată în proteine și grăsimi sănătoase. Fiecare biscuit are mai puțin de 200 de calorii, din care 10 grame de proteine și 16 grame de grăsimi sănătoase.
Trebuie să știți că spanacul este o legumă care, inclusă în dieta zilnică aduce numeroase beneficii organismului. Acesta protejează ochii, reduce stresul oxidativ și tensiunea arterială, fiind indicat în multe afecțiuni comune. Majoritatea carbohidraților din spanac sunt, de fapt, fibre insolubile care susțin sistemul digestiv, previn constipația și mențin senzația de sațietate. Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook