Slăbești mâncând. Desert – bezea plin de proteine și aproape fără calorii

Vă veți îndrăgosti de acest desert – bezea plin de proteine și aproape fără calorii. Este ideal și pentru persoanele care suferă de diabet. Practic, conține doar albușuri de ou, iar pentru a vă fi mai simplu de preparat, puteți opta să le cumpărați gata separate din supermarketuri.
Opțional, se pot adăuga felii subțiri de măr și câțiva fulgi de migdale – o combinație excelentă. De asemenea, aveți nevoie de un îndulcitor, iar recomandarea noastră este să optați pentru unul fără calorii, sub formă asemănătoare cu cea a zahărului tos, ștevia de exemplu.
Rezultatul este o tavă mare de desert care, întreagă, din punct de vedere caloric, nu depășește totalul de calorii dintr-un ecler.
* 500 ml albușuri de ou
* Câteva linguri de îndulcitor fără calorii (vă recomandăm să folosiți după gust) – de exemplu: xylitol, eritritol sau stevia
* 10 g fulgi de migdale
* 80 g măr feliat ultrasubțire, cu o mandolină
Într-un bol de mari dimensiuni, puneți albușurile și începeți să le bateți cu ajutorul unui mixer. Pe măsură ce albușurile se leagă, adăugați îndulcitorul, gustând pe parcurs, până obțineți gustul dorit. Continuați să bateți albușurile până se întăresc perfect, ca pentru o bezea preparată cu zahăr.
Porniți cuptorul la foc minim (160°C). Tapetați cu hârtie de copt cea mai mare tavă care încape în cuptor. Vărsați deasupra bezeaua și întindeți-o pe toată suprafața. Nu este necesar să o nivelați. Distribuiți deasupra, în mod egal, feliile subțiri de măr și fulgii de migdale. Coaceți timp de o oră – o oră și jumătate, sau până când bezeaua se întărește și capătă o tentă aurie.
Întreaga tavă de desert conține aproximativ 260 de calorii și aduce un aport de aproape 60 g de proteine de calitate. Conform nutriționiștilor, un beneficiu important al unei diete bogate în proteine este reducerea senzației de foame. Acest lucru se datorează capacității proteinelor de a menține senzația de sațietate pentru mai mult timp. Alimentele proteice sunt foarte sățioase și reduc, în mod natural, numărul de calorii consumate.
Un studiu recent a arătat că, prin creșterea aportului de proteine de la 15% la 30% din dietă, participanții au consumat, în medie, cu 441 de calorii mai puțin pe zi. La finalul studiului, care a durat 12 săptămâni, aceștia au pierdut, în medie, 3,7 kg de grăsime corporală.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook