Slăbește mâncând Raffaello la cană. Mic dejun sănătos, perfect în cura de slăbire

Raffaello la cană este un preparat inspirat din celebrele praline. Doar că e mult mai sănătos. Se prepară din doar 3 ingrediente, după cum ne dezvăluie Mihaela Bota. Este gata în câteva minute, nu conține făină, este bogat în proteine, grăsimi sănătoase și fibre, ceea ce îl face perfect pentru a începe ziua cu energie.
„Mic dejun sau gustare, această prăjitură la cană îți va da energia de care ai nevoie. Doar 247 de calorii per porție – rapidă, bogată în proteine, plină de fibre și se poate pregăti și din timp”, explică Mihaela Bota.
2 ouă
130 g fulgi de nucă de cocos
200 g iaurt grecesc
1 îndulcitor (opțional)
Se amestecă toate ingredientele într-un bol până se obține un compus omogen. Ulterior, se toarnă amestecul în patru forme mici (unse în prealabil sau tapetate cu hârtie de copt) și se coace. În cuptorul cu microunde coacerea durează 2 – 3 minute. În friteuza cu aer cald (air fryer) procesul de coacere durează 22 de minute la 165°C. Puteți găti și în cuptorul clasic, timp de 30 de minute la 180°C.
Fiecare porție conține 9,6 g de proteine și aproximativ 257 kcal, veți slăbi mâncând.
Ouăle conțin proteine de calitate superioară, care ajută la reglarea colesterolului HDL („colesterolul bun”) și reduc riscul de accident vascular cerebral.
Nuca de cocos conține grăsimi sănătoase – acizi grași saturați care îmbunătățesc funcționarea vaselor de sânge și pot reduce inflamația, contribuind la sănătatea inimii. De asemenea, fibrele alimentare din fulgii de cocos susțin o digestie sănătoasă și ajută la reglarea tranzitului intestinal. Consumul regulat de fibre previne constipația, balonarea și alte tulburări digestive.
Iaurtul grecesc este bogat în culturi probiotice – microorganisme benefice pentru flora intestinală. Studiile arată că probioticele pot îmbunătăți echilibrul bacterian din intestin, contribuind la o digestie mai bună și la reducerea simptomelor sindromului de colon iritabil.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook