Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de tort Raffaello. Nimic mai simplu de preparat

Rețetă de tort Raffaello. Nimic mai simplu de preparat
Trufele de ciocolată albă Raffaello sunt cunoscute de toată lumea. Au o istorie de 34 de ani, existând doar trei fabrici în lume unde se produc. În egală măsură, au inspirat multe rețete. 

Raffaello este o trufă sferică de ciocolată albă, cu cocos și migdale, lansată de producătorul italian Ferrero pe piață în 1990. Aceasta constă într-un strat exterior de napolitană sferică, umplută cu o cremă albă de lapte și migdale albe decojite, învelită apoi într-un strat de cocos.

Ca o curiozitate, Rusia reprezintă cea mai mare piață pentru Raffaello. În această țară se găsește și una dintre cele trei fabrici care produce celebrele trufe, celelalte două fiind localizate în Canada și Belgia. Amintim și un fapt divers interesant: în 2017, o instanță din Frankfurt, Germania, a decis că Ferrero trebuie să listeze numărul de dulciuri Raffaello din fiecare pachet vândut, nu doar greutatea totală. 

O alternativă interesantă și sănătoasă la dulciurile cu multe calorii și pline de zahăr care se pot cumpăra aproape de la orice magazin alimentar din România este tortul Raffaello. Rețeta este simplu de preparat. Mai mult, nu conține făină.

Ingrediente pentru Tort Raffaello

– 2 banane 

– 300 g iaurt grecesc (cu cocos – pentru aromă) 

– 1 ou + 120 ml albușuri (4 albușuri de la ouă de mărime medie) 

– 20 g îndulcitor eritritol sau zahăr 

– 20 g fulgi de cocos 

Mod de preparare 

Pentru a prepara tortul Raffaello, trebuie să amestecați toate ingredientele. Nimic mai simplu. În mod ideal, puneți toate ingredientele (mai puțin 10 g de cocos ras, de care veți avea nevoie pentru decorarea prăjiturii) într-un blender și amestecați câteva minute.

Turnați apoi toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptor la 170 de grade Celsius. Timpul de coacere: 45 de minute. Din această cantitate rezultă un tort care se poate împărți în patru porții. Decorați deasupra cu cele 10 grame de fulgi de cocos păstrate. 

Valori nutriționale per porție: 175 calorii (carbohidrați: 21g, proteine: 12g, grăsimi: 3g)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri