Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară un desert impresionant: rulada cu citrice, nucă de cocos și șofran

Cum se prepară un desert impresionant: rulada cu citrice, nucă de cocos și șofran
Acest desert simplu de Crăciun impresionează - nu numai datorită ingredientului său secret, și mai ales prin aspectul și aromele sale.

Ești în căutarea unui desert de Crăciun pentru meniul tău de sărbători? Avem rețeta perfectă pe care Chef Pâtissier Jérémie Gressier a creat-o special pentru Vogue.

Rețeta pe care Gressier, în vârstă de 28 de ani, e bazează pe un adevărat clasic al bucătăriei franceze de Crăciun – Bûche de Noël (Buturuga de Crăciun). Varianta creată de el este mai modernă și puțin mai fructată, cu un ingredient cu totul special: șofranul. Planta condiment oferă desertului o culoare deosebit de frumoasă, galben-aurie, dar și un gust extraordinar, picant.

Ingrediente pentru rulada cu citrice, nucă de cocos și șofran

Pentru rulada elvețiană: 6 ouă

180 de grame de zahăr

180g făina

1 g pudră de șofran

Pentru frișca de cocos: 525 g frisca

375 g mascarpone

90 g lapte de cocos

90 g sirop de cocos

Pentru decor: 1 portocală

1 lămâie

1g șofran (șiruri sau pudră)

200 g gem de citrice

200 g nucă de cocos rasă

Mod de preparare

Începeți cu prepararea pandișpanului. Folosind un mixer de mână sau un robot de bucătărie, bateți ouăle și zahărul până se întăresc, cel puțin 5 minute. Se amestecă șofranul cu făina și se cern. Când amestecul de ouă și zahăr este bine bătut, adăugați cu grijă făina cernută cu o spatulă sau un tel. Atenție: Este esențial să lucrați aici doar manual și să nu utilizați niciun echipament electric! În caz contrar, vom amesteca aerul din aluat și acesta nu va crește.

Întindeți apoi aluatul subțire și uniform pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ideal într-un cadru de copt pătrat (36 cm lungime și 20 cm lățime). Aceasta se coace 9 minute la 160 °C (în funcție de cuptor, poate dura puțin mai mult, faceți un test cu scobitoarea). După coacere, scoateți rama de copt și întoarceți pandișpanul pe un prosop curat, decojim hârtia de copt și rulați direct pandișpanul, astfel încât să se poată răci și să păstreze umezeala.

Pentru umplutură, se amestecă toate ingredientele, cu excepția cantității de frișcă, până se omogenizează. Apoi adăugați frișca și bateți cu un mixer manual la setarea cea mai mare până când crema devine tare. Aici vă recomandăm să testați cât de fermă este deja crema pentru a preveni ca aceasta să se coaguleze.

Pentru decor, amestecați șofranul cu dulceața de citrice. Dacă nu ați folosit un cadru de copt, decupați dimensiunea potrivită din pandișpan. Întindeți uniform dulceața de citrice peste pandișpan. Apoi se distribuie deasupra 400 g de frișcă de cocos și rulada se rulează pe lățime. Dați la congelator pentru 4 ore.

Apoi folosiți o pungă sau o racletă pentru a întinde frișca de cocos rămasă peste rulada congelată și stropiți cu nucă de cocos rasă. Se taie apoi bucăți de aproximativ 4 cm lățime și se decorează cu felii de portocală și lămâie și coajă de citrice. Se ține la frigider și servește rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre