Spumă de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Curcubeu în cerul gurii!

Spumă de ciocolată cu caramel sărat și frișcă. Curcubeu în cerul gurii!
Pentru a sărbători cum se cuvine Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români, puteți începe de pe acum să exersați rețeta secretă a lui Chef Nicolai Tand, pe care a preparat-o la Neatza cu Răzvan și Dani.

Spumă de ciocolată cu caramel sărat și frișcă este rețeta lui Chef Nicolai Tand preparată special în platoul de la Neatza de ziua îndrăgostițior. A oferi ceva dulce persoanei dragi e cel mai frumos dar care se poate face cu această ocazie. Și e cu atât mai special daca dulcele e preparat chiar de voi.

Ingrediente pentru mousse de ciocolată cu caramel sărat

400 gr ciocolată amăruie cu 60% cacao

4 ouă medii

100 gr unt

200 ml frișcă lichidă

1 praf de sare

150 gr zahăr

esență de rom

vanilie

Pentru decor: caramel sărat

fulgi de migdale

frișcă bătută

Mod de preparare

Mai întâi se pune într-un vas, pe foc, frișca lichidă. Se lasă să se încălzească bine, apoi se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până când ciocolata este topită. Apoi se adaugă untul și din nou se amestecă până când și untul este topit și compoziția bine omogenizată.

Se stinge focul și se lasă compoziția de ciocolată să se tempereze câteva minute. Cât este ușor fierbinte, se adaugă în compoziția de ciocolată gălbenușurile, unul câte unul. Se amestecă intens după fiecare pentru a se încorpora în crema de ciocolată. Se lasă crema de ciocolată obținută să se răcească bine.

Între timp, se prepară bezeaua. Se pun în bolul mixerului cele patru albușuri, se presară puțină sare peste ele și se lasă la temperatura camerei pentru a se putea mixa bine. Se mixează albușurile până devin cristaline, folosind mixerul la treaptă superioară. Se adaugă, treptat, zahărul și se mixează în continuare. Se pune zahărul în trei sau patru prize.

Când compoziția de ciocolată este bine răcită, se încorporează în ea bezeaua. Bezeaua se adaugă lingură cu lingură, amestecând ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Se procedează așa pentru a se obține un mousse de ciocolată cremos și aerat. Nu este recomandat a se mai folosi mixerul la acest pas, pentru a nu se lăsa compoziția. la final se adaugă areomele, după gust.

Se porționează deliciosul mousse de ciocolată în cupe și se dau cupele la frigider până în momentul servirii. În momentul servirii se decorează mousse-ul de ciocolată cu caramel sărat, creând o inimioară din acesta.

Sursa: A1.ro