Simona Ionescu / Redactor Șef

Turtă dulce vegană, perfectă pentru serile de iarnă

Turtă dulce vegană, perfectă pentru serile de iarnă
Evident, nu ne oprește nimeni să mâncăm turtă dulce în orice anotimp al anului. Dar este la fel de adevărat că nu există turtă dulce mai bună decât iarna. Parcă are alt gust. De aceea vă invităm să preparați o rețetă aparte de turtă dulce care are un plus de condimente este vegană și nu conține zahăr rafinat.

Pentru a prepara această Turtă dulce vegană aveți nevoie de numai câteva ingrediente. În plus trebuie să știți, turta dulce va fi mai degrabă sub aspectul unui chec, eu nu se va întinde pe blat și se va tăia cu formale, și se va coace într-o tavă.  Urmăriți în cele ce urmează ingredientele necesare pentru a prepara această turtă dulce vegana dar și modul de pregătire a acesteia.

Turtă dulce vegană – Ingrediente

1/4 cană făină de ovăz

3/4 cană făină de grâu integrală

2 linguri zahăr de cocos

2 linguri fulgi de cocos

1 lingurița praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Un vârf de cuțit de sare

2 linguri de scorțișoară

1/4 linguriță nucșoară

1 linguriță de condiment pentru plăcintă de dovleac

1/2 cană lapte pe bază de plante

1/4 cană melasă

1/4 cană iaurt de cocos

1 linguriță vanilie

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele uscate într-un bol și, separat,  cele umede în altul. Apoi se toarnă ingredientele umede în bolul cu amestecul uscat și  se amestecă toate. Aluatul obținut se coace la 180 de grade C, 40-50 min. Lăsați să se răcească și bucurați-vă de turta dulce vegană.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre