Nu aruncați cozonacul rămas de la Crăciun. Iată ce desert extraordinar puteți face

Nu aruncați cozonacul rămas de la Crăciun. Iată ce desert extraordinar puteți face
V-ați delectat din cozonacul de Crăciun, dar a mai rămas? Aveți acum posibilitatea să-l transformați într-un dulce senzațional.

Cozonacul de Crăciun nu s-a mâncat tot? Este cea mai bună ocazie pentru a face o altă prăjitură cu un gust nemaipomenit.

Nu aruncați cozonacul care a rămas de la Crăciun. Iată ce desert extraordinar puteți face

Gospodinele au acum ocazia să savureze ceva bun, fără multă muncă, din cozonacul rămas de la Crăciun. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: felii de cozonac tăiate mai gros, sirop, esență de rom, portocale sau lămâie, o cană cu apă. Pentru cremă vă sunt necesare: 1/2 litru de lapte, 2 linguri cu zahăr, 5 linguri cu făină de grâu, 2 linguri cu margarină sau unt.

Mod de preparare

Puneți într-un vas o jumătate de litru de lapte și adăugați 5 linguri cu făină, amestecând cât mai bine. Puneți apoi 2 linguri cu zahăr și lăsați la foc mic. Amestecați cât mai bine ca să nu se prindă. După ce crema este gata, puneți și 2 linguri cu margarină sau unt netopit. Se lasă la răcit pentru o jumătate de oră.

Tăiați feliile de cozonac mai groase și puneți pe o tavă întinsă. Însiropați cu un sirop făcut în prealabil și întindeți crema peste felii. Aveți grijă să nu fie fierbinte, pentru că se va înmuia mult prea repede. Puneți apoi un alt strat de cozonac și alt rând de cremă. Procedați astfel până la final.

Pe ultimul strat presărați nuci și migdale

Aveți însă grijă să nu faceți prăjitura prea înaltă, pentru că nu se mai poate tăia așa cum trebuie. Pentru ca totul să arate ca la carte, pe ultimul strat, care trebuie să fie din cremă, se vor pune nuci, migdale, seminţe de floarea soarelui prăjite şi măcinate, fulgi de nucă de cocos, ciocolată rasă pe răzătoare. Prăjitura delicioasă se introduce la frigider pentru câteva ore.

Sursă foto: laura sava