Dacă v-ați săturat de cozonac, încercați „Prăjitură răsturnată, cu portocale”. Se poate prepara și la tigaie

Dacă v-ați săturat de cozonac, încercați „Prăjitură răsturnată, cu portocale”. Se poate prepara și la tigaie
Tarta Tatin, cu mere, e cea mai cunoscută prăjitură răsturnată. Au fost însă create și alte variante. Pentru că e iarnă și aromele  sărbătorilor ne dau idei, vă prezentăm una aparte. Poate ați terminat cozonacul sau vreți o schimbare.

Prăjitură răsturnată cu portocale se poate prepara și la tigaie. Este aparte, cu siguranță veți impresiona familia sau prietenii cu ea. Aromele portocalelor coapte vă vor umple casa, încă din timpul coacerii.  Gustul prăjiturii, veți vedea, este cu totul special.

Ingrediente pentru Prăjitură răsturnată cu portocale

2 portocale, mari. Opțional, puteți alege și una roșie

5 ouă

185 g de unt topit

190 g de făină

275 g de zahăr

100 g de zahăr (se va folosi separat)

o linguriță extract de vanilie

un praf de sare

Mod de preparare

Încălzim cuptorul. Tăiem portocalele în felii subțiri (dacă nu sunt bio, având în vedere că se taie cu coajă cu tot, e bine să le țineți în apă cu bicarbonat în prealabil) și le puneți într-o tavă antiaderentă cu un diametru de 26 cm. După ce aranjăm feliile de portocală presărăm deasupra cele 100 g de zahăr și introducem tava în cuptorul încălzit la 160 ° C până când zahărul se topește și se caramelizează ușor.

Între timp, punem ouăle într-un bol mare, adăugăm un vârf de linguriță cu sare, cele 275 g de zahăr și extractul de vanilie și mixăm până când amestecul își triplează volumul.  Va deveni albicios și va avea consistență unei creme. Adăugăm apoi untul topit și punem încet făina. Amestecăm, ușor, cu o spatulă, de jos în sus până la omogenizare dar nu mai mult. În acest fel pandișpanul va fi pufos.

Scoatem tava cu portocale ușor caramelizate din cuptor, și turnăm deasupra pandișpanul.  Nivelam ușor și introducem tava în cuptorul încălzit la 180 ° C pentru aproximativ 30 de minute, sau până când prăjitura este aurie deasupra. După ce e coaptă o răsturnăm pe o farfurie.