Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai „șmecheră” salată de vară poartă semnătura chefului Joseph Hadad. Rețeta e foarte simplu de făcut

Cea mai „șmecheră” salată de vară poartă semnătura chefului Joseph Hadad. Rețeta e foarte simplu de făcut
Ce poate fi mai bun pe caniculă decât o salată de vară savuroasă, din pepene verde, în combinație cu brânză feta și alte ingrediente delicioase? O puteți pregăti după o rețetă extraordinară purtând semnătura chefului Joseph Hadad.

Chef Joseph Hadad vă propune o minunată salată răcoroasă de vară, perfectă pentru o masă cu prietenii și familia. Rețeta se prepară foarte simplu.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti cea mai savuroasă salată de vară aveți nevoie de următoarele ingrediente: 400 g pepene roșu, tăiat cuburi și curățat de semințe, 10 frunze mentă tocate, 1 ardei iute roșu feliat fin, 50 g rucola.

Mai e nevoie de 2 bucăți castraveți, tăiați cuburi mai mari, 6 linguri cu ulei de măsline, 100 g feta sfărâmată, sare și piper după gust. Se amestecă foarte bine toate ingredientele, se introduce puțin la frigider și se consumă.

Beneficiile consumului de pepene verde

Bogat în nutrienți, antioxidanți și apă, pepenele verde oferă numeroase beneficii pentru sănătate, de la hidratare la susținerea sănătății cardiovasculare și a sistemului imunitar. Datorită conținutului ridicat de apă, pepenele verde este un excelent hidratant, ideal pentru zilele calde de vară sau după exerciții fizice.

Pepenele verde conține citrulină, un aminoacid care se transformă în organism în arginină, un precursor al oxidului nitric. Oxidul nitric ajută la relaxarea vaselor de sânge, reducând tensiunea arterial. Citrulina din pepene verde are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce durerea musculară post-antrenament.

Supă rece mediteraneană de vară cu ardei copți, anghinare și brânză feta

Și tot chef Hadad are și o rețetă minunată de supă rece mediteraneană de vară. Ingredientele necesare sunt: 1 bucată ceapă verde sau ceapă normală, 4 frunze de busuioc, 3 capete de anghinare, 7 bucăți de ardei copți, 3 linguri cu ulei de măsline, ½ cățel de usturoi, 90 ml apă, sare și piper după gust.

Pentru decor aveți nevoie de ½ avocado, brânză feta după gust, 5 măsline kalamata, 3-4 bucăți de anșoa, câteva frunze de busuioc.

Mod de preparare

Într-o lingură cu ulei de măsline gătiți ceapă feliată până când este transparent aurie, să nu fie călită. Lăsați să se răcească. Puneți în blender restul ingredientelor plus cele 3 linguri cu ulei de măsline și ceapă gătită și pasați. Strecurați printr-o sită fiță compoziția. Decorați cu avocado, feta, măsline, anșoa și busuioc. Stropiți cu puțin ulei de măsline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *