Gogoșile se pot face în multe feluri, simple, cu gem, cu brânză. Chef Joseph Hadad ne oferă o rețetă din copilăria sa, gogoșile Sfânji.
Gogoși marocane. Rețeta de la chef Joseph Hadad
Oricum s-ar numi, gogoșile sunt preferatele copiilor, dar nu numai. Multe popoare fac gogoși, chiar dacă le numesc altfel.
”În biografia mea, Joseph Hadad Omul, vă povestesc despre copilăria mea umilă, despre familia mea și cum am crescut, dar și despre mâncărurile pe care mama ni le făcea când eram mici.
Sfânji sunt niște gogoși pe care le găsiți pe stradă dimineața, în piețele aglomerate din Marrakesh sau Casablanca și pe care mama, provenită dintr-o familie marocană, ni le pregătea adesea acasă”, povestește pe blogul său, chef Joseph Hadad.
Ingrediente
- 1 kg faină de grâu
- 40 g drojdie
- 1/2 lingurită sare
- 2 lingurițe de zahăr
- 700 ml apa
- 500 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
- Se amestecă bine toate ingredientele.
- După ce se amestecă, se observă dacă mai trebuie apă.
- Coca trebuie să fie legată și puțin lipicioasă.
- Se lasă la dospit 1 oră și jumătate, acoperit.
- Se frământă iar bine, și iar se lasă acoperit o oră.
- Se pune baia de ulei la încins, dar să nu fie foarte fierbinte.
- Se iau câte 50 g de cocă și se face o gaură în mijloc și se pun la prăjit în oală.
- Se lasă câteva minute până prind culoarea auriu deschis.
- Se pot servi cu miere, dulceață de afine, fructe de pădure. Sursa: chefjosephhadad.ro
Cel mai bun piure. Rețete de la chef Joseph Hadad
Gogoși bulgărești. Pot fi desert sau gustare
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook