Gogoșile bulgărești sunt numite Mekitsi. Sunt un fel de gogoși sau scovergi ca ale noastre, care se servesc în special la micul dejun, ca desert sau gustare.

Gogoși bulgărești. Rețeta

Gogoșile bulgărești, Mekitsi, se servesc cu brânză, gem, miere, cremă de ciocolată sau doar pudrate cu zahăr. De obicei, se mănâncă la micul dejun, dar pot și o gustare delicioasă la orice oră.

Ingrediente

  • 500 ml apă călduță
  • 1 ou
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de oțet
  • 2-3 linguri iaurt
  • 42 g drojdie proaspătă
  • 3 – 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 700 – 800 g făină
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță (nu fierbinte).
  • Făina se cerne într-un vas încăpător în care se face o mică groapă.
  • În groapă se sparge oul și se adaugă restul de ingrediente fără a se ține cont de ordine.
  • Aluatul se frământă până când nu se mai lipește de mâini. Se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit timp de 2 ore.
  • După ce au trecut cele două ore, uleiul se pune la încins și se iau guguloaie de aluat și se întind cu mâna, exact ca pentru langoși sau scovergi.
  • Se prăjesc în ulei fierbinte câte două minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.

Cum mâncăm corect. Ne spune un celebru nutriționist

Cum își hrănește Carmen Brumă fiul. Sfaturi utile despre cum să slăbim după sărbători

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp