Un desert ușor de făcut, ușor de mâncat. Sunt perfecte la orice oră din zi. Gustul copilăriei.
Minciunele cu gem, gustul copilăriei. Rețetă ușoară
O rețetă de minciunele de la Andrei Alexandrescu, psiholog. ”Cânt la tobe și la chitară. Gătesc. Caut să râd mult”, spune psihologul pasionat de bucătărie.
”Nu știu cum le ziceți voi, dar eu așa le-am zis de când eram copil minciunele. Este o rețeta tradițională de-a locului, foarte ușor și distractiv de făcut”, spune psihologul.
Rețeta are la bază un aluat simplu, din 250 gr făină albă, un ou, 100 ml bere, o linguriță de esență de vanilie, două linguri de zahăr și un praf de sare.
Mod de preparare
- Amestecați toate ingredientele pentru a face aluatul și apoi lăsați-l 10-30 minute la odihnă acoperit la temperatura camerei.
- Apoi, aluatul se întinde cu făcălețul, până a atins grosimea de 3 mm.
- Aluatul se umflă la prăjire, ceea ce înseamnă că le puteți umple cu gem sau creme de brânză.
- După ce le-am întins, se tăie aluatul în dreptunghiuri.
- În mijlocul fiecărui dreptunghi, se va face o tăietură pentru a putea trece unul dintre capetele minciunelei prin orificiul format.
- Încingeți uleiul de floarea soarelui și prăjiți-le pe ambele părți până se fac aurii. Text și foto: Andrei Alexandrescu
Povestea transhumanței păstorilor din Transilvania – primul documentar observațional
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook