Băscuțele cu iaurt și gem au o aromă foarte plăcută, abia scoase din cuptor. Durează o oră până sunt gata pentru că aluatul trebuie să crească.

Băscuţe cu iaurt şi gem. Rețeta

Copiii vor fi încântați să mănânce aceste băscuțe pentru că arată foarte plăcut și miros amețitor, ca orice prăjitură ieșită din cuptorul mamei.

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 60 g zahăr
  • 80 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cub de drojdie
  • 250 ml lapte
  • 1 ou pentru uns.

Pentru umplutura de iaurt

  • 250 g iaurt
  • 80 g stafide
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat.

Pentru umplutura de gem

  • 200 g gem
  • coajă de portocale, rom, migdale.

Mod de preparare

  • Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute.
  • Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se frământă până se obţine un aluat omogen, care se acoperă şi se lasă într-un loc cald, la dospit.
  • Aluatul crescut se întinde într-o foaie subţire de 1 cm şi se taie în forme rotunde, folosind un pahar sau o cană.
  • Se lasă să crească un sfert de oră, după care se face câte o adâncitură în mijloc, care se umple cu compoziţia de iaurt sau de gem. Se ung cu ou şi se coc în cuptorul încins, circa 30 de minute.

Ardeiul iute este secretul tinereții fără bătrânețe? Ce au descoperit cercetătorii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri