Dulceaţă și gem de gutui. Rețete de la bunica

Bucurați-vă de fructele de toamnă! Sunt pline de vitaminte și de arome. Gutuia reprezintă o sursă bogată în zinc, sulf, sodiu şi fibre dietetice, dar şi în fitonutrienti. Ajută la refacerea pielii după expunerea la razele ultraviolete.
Este un aliat ideal în curele de slăbire. Ajută la reglarea nivelului de colesterol, dar şi la digestie. Are proprietăţi analgezice, emoliente, diuretice şi antiinflamatorii. Previne reacţiile alergice şi scade tensiunea ateriala. Stimulează şi sistemul cardio-o vascular.
Gutuia miroase amețitor, iar fiecare feliuță este o bucurie pentru oricine. Dacă vă plac gutuile, le puteți avea și la iarnă, ca gem sau dulceață.
Bunicile noastre parfumau gutuile cu scorțișoară.
Gutuile, fructe specifice acestui sezon se pot transforma cu ușurință într-un gem delicios, iar dacă adaugi nuci și lămâi vei obține un desert savuros
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook